ALS IK HET JULLIE VERTEL…..DAN MOET IK WEL!!!

“Wat vind je heel leuk om te doen”?, vroeg laatst iemand aan me. Die vraag is me wel vaker gesteld, en dan brabbel ik al jaren altijd iets zoals: “Schrijven, schilderen”. Maar het ook daadwerkelijk doen?………Ho maar! “Daar moet nu maar eens een einde aan komen”, zei diegene. “Wanneer heb je je eerste blog klaar voor publicatie”? “uhhhhh……..ooh jeetje, ze meent het echt. Hier kom ik niet meer onderuit. Volgende week vrijdag” zei ik. Bammmmm! Daar zat ik aan vast. Als ik terugdenk aan de blogjes die ik op FB poste, toen ik in 2016 die machtig mooie Pelgrimstocht van Porto naar Santiago de Compostela maakte, moet ik toegeven dat ik het fantastisch vind om te vertellen wat me bezielt.

Ja, en waar begin ik dan mee? Van alles is de revue gepasseerd, maar ik dacht ineens: waarom niet bij het begin beginnen! Goh…….verrassend!

Het is zondagmiddag, ik hang op de bank bij 1 van mijn allerliefste dochters. Ik zeg: ‘ik heb nog een leuk klusje voor je……. zou jij voor mij een site kunnen aanmaken waarop ik kan bloggen?’ Ze kijkt me lachend aan, en zegt heel pedant:  “als je iets heel graag wil, dan moet je het zelf uitzoeken” Ik kijk haar geschrokken aan en laat haar antwoord heel snel op me inwerken; Die had ik niet zien aankomen, nog een nanoseconde dacht ik dat het een grapje was, maar ze volhardde erin. Gelukkig maar heel kort, want ze pakte lachend  haar laptop en maakte een account voor me aan. Tja….. en toen moesten er lettertjes op het lege scherm. Ietwat gespannen, alsof er ik weet niet wat van hing, begon ik “professioneel nonchalant” met 2 vingers te typen op het maagdelijke scherm.

Na een half uur al 6 regels geproduceerd te hebben, vond ik het genoeg voor de zondagmiddag; de kop was eraf! Poeh poeh, bijkomen!

Een paar dagen later vertel ik vol trots, aan een vriendin, over mijn blog in progress. “Laat zien” zei ze! Ik zoek het met een zwier op, maar bij het invoeren van de inloggegevens was ik totaal onbekend. Shittt, ik weet nu mijn wachtwoord al niet eens meer.

Direct geappt naar dochterlief, die lag dubbel en vertelde dat ze deze vraag al veel eerder had verwacht. Ze stuurde precies wat ik had ingetoetst, huh? wat vreemd. Zegt die vriendin: “zit je wel op de goeie site”? Oeps….. neeeeeeee! Wèh vor schuttt! Zeggen ze in Brabant. Jawwoorr……Typisch Kiek Tanja!

Maarrrr, m’n eerste blog ,hier, is een feit. ik denk dat ik de champagne maar ga ontkurken! Tot volgende week! Dikke kans dat ik ga  BINGO-en !!! hahahahaha!

Wordt vervolgd! xxx