Kaiser is liever bezig met zijn Ipad denk ik

Hop! De witte beentjes kleuren
Het is deze week prachtig weer, dus het wordt tijd om mijn zojuist aangeschafte zwemabonnement maar eens te gaan gebruiken . Op naar Loo-Bathmen waar al jaren ’n prachtig buitenzwembad ligt. Heb afgesproken met 2 vriendinnen, blijkt dat we niet de enige te zijn die dat bedacht heeft. We installeren ons, ik met hoed, kan niet meer tegen de zon. Zwemmen blijkt geen goed idee, er zijn al te veel pieren in ‘de pot.’ Dan maar de witte beentjes kleuren en alles lekker kritisch gadeslaan van onder de hoed.

Nee hoor hij sjankt gewoon door
Dan doemt er ineens van rechts een hele slinger gupjes van een jaar of 4 op, met een zwemjuf op kop en eentje achteraan; De voorste juf loopt heel grappig alsof ze grote clownsschoenen aan heeft, en de kids doen haar klakkeloos na. Zo stappen ze vrolijk het  water in. Iedereen blij! De moeders staan netjes in een rij opgesteld, opvallend dicht bij de les, gefocust op hun eigen prins of prinses. Er wordt een kringetje gemaakt, vervolgens een liedje gezongen. Bijna alle gupjes amuseren zich behalve, ik geef hem voor de grap de naam Kaiser, hij begint meteen te huilen en stopt daar niet meer mee. Volgens mij was Kaiser liever thuisgebleven met z’n Ipad. Hij vraagt, door het gehuil, veel aandacht maar de juf blijft lief tegen het manneke dat je denkt dat ie wel een keertje eieren voor z’n geld kiest, maar nee hoor, hij sjankt gewoon door.

Een verzopen clowntje
De beide juffen, die voor een goed clownsduo kunnen doorgaan, maken van deze allereerste les een waar feestje. Vraagt de ene clown: ‘durven jullie met je gezicht in het water en dan heel hard brrrrr te doen?’  de kinderen kijken wat gespannen glazig. De andere clown vult al snel de stilte op: ‘ik durf dat wel!’ ‘Durf jij dat wel?’  ‘Ja hoor! Makkelijk!’ schept het clowntje op.  Het lijkt echt alsof ik in het watercircus zit, en vergeet dat de kindertjes voor zwemles komen. Misschien zij zelf ook wel. De stoere clown doet haar gezicht in het water en maakt enorm veel lawaai, als ze weer rechtop komt te staan is ze ineens een verzopen clowntje geworden. De meesten moeten lachen behalve Kaiser, die is met geen mogelijkheid vrolijk te krijgen. Ondertussen peert eentje ‘m; Op naar z’n moeder. Moeder doet niks blijft staan waar ze staat en zegt alleen maar lachend: ‘je moet in het zwembad blijven’ ipv dat ze het jonkkk tegemoet loopt en ferm zegt: ‘hup terug, de les is nog niet afgelopen’, maar nee de juf moet speciaal voor die blaag het bad uitkomen om hem op verleidelijke wijze weer in de les te krijgen.

‘Kappuh nou!’
Dan krijgt er een ander joch de kolder in de kop en spettert, out of the blue, één van de   juffen nat……..wat bezielt dat kereltje in hemelsnaam om het, nog droge, poloshirt van de lieve juf  nat te spatten. Ik zou zo graag even in dat hoofdje willen kijken voor begrip. Ik krijg het in ieder geval niet bedacht, merk dat mijn bloed begint te kolken; Verspilde energie omdat ik er helemaal niets mee te maken heb.

Als ik nog aan die haak in mijn nek denk…..
Ik merk dat het me toch niet loslaat waarom een kind uit de pas loopt terwijl er al zo weinig ‘pas’ van ze gevraagd wordt; Vroeger kregen we zwemles via school, en dan in wat nu groep 6 is. We hadden een strenge badmeester die een lange stok bezat met een ijzeren haak. Dat was het. De man stond vanaf de kant te schreeuwen en pakte ons in de nek met die haak als we de slag niet onder de knie kregen en/of bijna verzopen. En hoe harder hij schreeuwde, hoe beter wij het leerde dacht hij. Denk dat deze gupjes allemaal Kaiser zouden heten als zij op die manier les zouden krijgen. Hoe het er hier aan toe gaat is allerschattigst en het lijkt erop dat de kinderziel totaal niet geschaad wordt zoals in mijn tijd. Op Kaiser’s ziel na dan.

Ik heb respect voor dit vakkundige duo: Als je iemand op een argeloze manier iets bij kunt brengen,  weet je waar je mee bezig bent en ben je een hele goeie!

Ik zei nog zo ‘GEEN BOMMETJE!’
Voordat ik het weet hebben deze kleintjes diploma ABC op zak en maken ze een bommetje, terwijl ik mijn baantjes trek. Kaiser vast niet…… die is waarschijnlijk mèt de diploma’s aan de muur weer lekker bezig op zijn Ipad!

PS Ben overigens heel benieuwd hoe de zwemles er van de volgende generatie gupjes  uit gaat zien: Misschien wel op Curaçao of de Dominicaanse Republiek. Het zou me niets verbazen!

Tot volgende week! xxx