Andy moest ff geduld hebben!

Ik weet wel dat daar niet om draait, maar toch…….
Ik was op een middag met mijn dochters, ergens lekker op een terras aan het lunchen toen ik ineens hardop zei, terwijl ik richting een ander tafeltje keek: ” Ja lever je Cartier horloge maar in!” Mijn kids keken mij vragend aan, snapten er niets van. Toen ik het vertelde moesten ze heel hard lachen. Het is natuurlijk ook gewoon een geintje ( stiekem meen ik het keihard wel) maar uiteindelijk is het helemaal niet belangrijk.

Dadelijk zijn ze echt familie van the Queen of Sheba
Ik moest gewoon lachen toen een echtpaar met veel bombarie neerstreek; de boel ogenschijnlijk tip top in orde: alles duur duur duur: zonnebril, schoenen, horloge, kleding niet van H&M oh nee nee nee, daar was duidelijk in de buidel getast!
Uren voor de spiegel gestaan om het haar quasi nonchalant in krul en betonspray te zetten, om even een ‘aangekleed bammetje’ te gaan eten.
Tot zover niets aan de hand, maar als er een mandje met brood bij hen op tafel wordt gezet, word ik ineens ‘allergisch’: het keurige echtpaar neemt ieder een stuk uit het mandje, hakken vervolgens naar hartenlust, in het botervlootje en beginnen lekker het hele stuk brood te smeren, klappen het vervolgens dubbel en happen er in alsof het een boterham met pindakaas is.
Mwahh mwahh, ongeschikt! Zo Heurt het echt niet.
Lever je Cartier maar in! Kom maar hier, geef maar aan mij! Hahahahahaha! Als je ons allen wil doen geloven dat je een afstammeling van the Queen of Sheba bent,…….dan moet je je er ook naar gedragen.

Zo ben ik!
Ik ben van de etiquette, kan er niks aan doen, ben zo grootgebracht. En even voor de duidelijkheid: etiquette gaat om hele andere dingen dan de buitenkant. Men wil dat nog wel eens door elkaar halen. Het gaat om wellevendheid en niet of je je huis en tuin ‘aan kant hebt’. Heb ik ff geluk!

Alpe d’Huzes 
Maar zo’n ergernis van mij is natuurlijk idioot en totaal oninteressant. Want gisteren wist ik weer even waar het werkelijk om draait in het leven;
Vrienden van mij hebben meegedaan aan de beklimming van de Alpe d’Huzes.
Er is weer een boel geld bijeen gebracht om die kl..uh ziekte ooit een keer goed in z’n nekvel te kunnen grijpen.
Gistermorgen om 7.15 u was ik al aan het face-timen met één van die vrienden omdat hij al vroeg zijn eerste beklimming in the pocket had. En als er dan één emotioneel begint te worden, ben je voordat je het weet, samen aan het janken van verdriet én geluk; zonder woorden brengt hij over dat hij het met liefde doet en ik laat tussen mijn tranen door merken dat ik er dankbaar voor ben.
En dat is pas echt belangrijk!
Doar dreet ut umme!  Zeggen ze hier.

Doe mij een column in een tijdschrift 
Vandaag had ik Andy, de man van mijn neef Janice aan de lijn, en ik zei dat ik aan mijn blog ging beginnen; Hij zei: ‘wat lijkt het mij mooi om te lezen wat jou allemaal is overkomen de laatste jaren. Waarom maak je mensen geen deelgenoot van jouw leven, en laat je zien hoe je er mee omgaat.’ Hij zei er achteraan: ‘en dan denk ik dat Libelle of Margriet het zo hebben wil’.  waarop ik antwoordde: ‘Nou ik snap eigenlijk niet dat ze mij nog niet gevonden hebben’! Geintje!

Sjee
Poeh hee, da’s best een dingetje als ik dat werkelijk zou gaan doen.
Zitten mensen daar echt op te wachten als ik vertel dat ik bijvoorbeeld weer eens bloednerveus ben voor de uitslag van mijn twee maandelijkse scan?
Het is me al een keer meer gezegd, dat ik dat gewoon moet doen.
Een kijkje geven  in mijn keuken dus!

Als je met mijn neef getrouwd bent, ja….dan ben je homo!
Andy, bedoel je dit?
Dan moet ik dus bijvoorbeeld gaan vertellen dat er bij mij in 2010 een borst is geamputeerd omdat er borstkanker was geconstateerd; 
 En dat jij mij gisteren belde terwijl ik in mijn nakie in de paskamer stond van la Kemme Lingerie om zowel een nieuwe bh als wel een nieuwe prothese aan te schaffen;
Mijn mobiel lichtte fel en enthousiast op tussen allerlei hulp – en kledingstukken die totaal ongerangschikt op de stoel lagen. ik neem eigenlijk bijna altijd op maar nu kon het ff niet.
Ik moest enorm lachen bij de gedachte: Andy, je moest mij hier eens zien staan. Alhoewel ik zeker weet dat jij er niet  koud of warm van zou worden want ja……… als je met mijn neef  bent getrouwd ben je homo!
Ik had je zo mee de paskamer ingenomen, als je bij me was geweest.
Had Margreet vast ook heel gezellig gevonden.
Margreet is een specialist op dit gebied en met haar kun je een afspraak maken; Zij zorgt er dan voor dat het aanmeten van ‘zo’n ding’ in alle discretie gaat. Super service!
Ik heb dat alleen de allereerste keer gedaan omdat zoiets dan best spannend is, maar al snel was ik aan mijn nieuwe ‘status’ gewend en heb me de keren daarop gewoon gemengd tussen de ‘normale’ klanten.
Het grappige is, dat als je er niet krampachtig over doet, de andere klanten niet in de gaten hebben wat er achter ‘mijn’ gordijn gebeurt, en zo wel, heb ik daar ook geen problemen mee.
That’s life! En daar verstop ik me niet achter!
Ik ben en blijf dezelfde persoon met 1 of met 2………!!!!

Ik ben er dus al een klein beetje mee begonnen Andy!
Okee, zoiets moet het worden dus? Of vinden alleen de Margriet en Libelle lezers het leuk om te lezen? Ik ga trouwens liever voor de Linda lezer! Hahahaha
Ik hoor het graag.
Nou, en als dit het zou moeten worden gaat de volgende blog over mijn sexleven denk ik! Lijkt me woest interessant voor jullie!
Nee  hoor, nog niet misschien! Die spannende verhalen zouden jullie helemaal niet aankunnen.
Xie wel.
Tot volgende week! xxx
PS ik heb de telefoon overigens laten rinkelen in mijn paskamer.
Andy moest ff geduld hebben!