Hoe lieff is dat?

Vorige week was ik een jarig Jetje!
Ben vanaf vrijdagavond t/m zondag in Knokke geweest; Toen ik daar aankwam, moest ik nog ‘heel even’ mijn blog afmaken;
Ik hoopte het onderweg in de auto, op mijn telefoon, te kunnen doen maar dat lukte totaal niet, want Belle Perez galmde door de auto, en dan gaat bij mijn neef, mijn kids en mijzelf het zigeunerbloed ineens veel harder stromen. Dus we blèrden met z’n allen onze longen ( nou ja…..ik deed stoer met één long mee) uit ons lijf. Wordt je zoo vrolijk van! Werkt super therapeutisch!
Even tussendoor:
Toen ik een paar weken geleden het slechte nieuws kreeg dat ik weer aan de chemo moest, zei ik tegen een vriendin die het allemaal heel verdrietig voor me vond: “ik ga alleen nog maar zingend en dansend door het leven!” Moet eerlijk zeggen dat ik mijn voornemen niet helemaal nakom.
Maar de autorit naar den Belgique, was wèl zo’n moment. Dat zouden we eigenlijk allemaal  moeten doen. Ooh wat zou de wereld er dan gezellig uitzien; Gewoon overal Zuid Amerikaanse sferen.! Ik zie me al staan dansen bij de poli in het ziekenhuis, of een supermarkt. Denk dat ik word afgevoerd.

Oké, we zouden kwartier maken en dan op het fietsje naar de boulevard om te gaan eten.
En ik dacht alleen maar: shit, ik moet echt nog wat typen, ik kan die ‘paar’ lezers niet teleurstellen. Dus laptop opengeklapt en heel snel  ‘rammen!’
Na een kwartier was mijn gezelschap klaar om te gaan, alleen ik nog niet. Ik moest echt ‘afknijpen’. Lelijk woord voor een klein meisje.
Ik dacht: ik wil nog vertellen dat ik overdag met Dominique naar de bedrijfsarts ben geweest, daarna lekker in de zon in zo’n schattig tentje  met haar en haar vriend geluncht heb en daarna, door naar Brabant naar mijn allerliefste petekind/ nichtje om haar pasgeboren 3de zoon te bewonderen. ik wilde haar van tevoren nog appen: geen cadeau voor me kopen, omdat ik haar ken, dat zou echt gênant zijn geweest als ik dat gedaan had. Maarrrr ze had niet alleen speciaal een taart voor me maar ook nog een cadeau!! Hoe lieff is dat?

Ik bleef nog netjes binnen de irritatiegrens van mijn gezelschap toen ik de laptop dichtklapte.
Op naar de boulevard! Ja…. daar zaten de tentjes goed vol. Mijn neef vroeg aan een, vlgns mij italiaanse ober of er nog een tafel vrij was. Het antwoord was nee. Een paar min. later gingen Dominique en Maryse het aan diezelfde kerel vragen, ach hoe voorspelbaar……toen kon het ineens wel.
Dan ben ik toch weer blij dat de neus van de meisjes op de goede plek zit. Zo noem ik dat altijd als iemand er leuk uitziet. De neus van Janice zit zeer zeker ook op de goede plek, alleen op dat moment was het niet handig dat hij een jongen was.
Heerlijk mosselen gegeten met een bubbel erbij!

Janice en Andy hadden vuurwerk voor me geregeld na het eten.
Nee, zij  hoefden dat niet te regelen want er was een internationale landenwedstrijd. Deze avond was Frankrijk aan de beurt. En wat gebeurt er terwijl we staan te wachten tot het begint: Schalmt er keihard: Non je ne regrette rien van Edith Piaf door de luidsprekers! Wij kijken elkaar aan met direct een hoge waterstand in de ogen. Huh? Dit liedje bij een vuurwerkshow? Vonden we niet echt toepasselijk; Maar wat we wel toepasselijk vonden, en het was onze enige verklaring: mijn onlangs overleden zus wilde even laten weten dat ze er ook was. Op dit liedje werd ze binnengedragen op de dag van haar afscheid. Ik weet dat er geen bewijs is, maar ik kan je wel vertellen dat ik, en mijn hele familie gezegend is met dit ‘geloof’ of het waar is of niet, het voelt verdomde goed! Daardoor kunnen we de shit aan met z’n allen.

Ik heb een absoluut heerlijk weekend gehad!
We hebben heel wat afgefietst, wat voor mij topsport was. Oa in strandtenten gezeten, waar ik mijn lens gewoon dom heb laten wegwaaien en waar ik bijna het loodje had gelegd;
Ik hoest af en toe behoorlijk door het vocht bij mijn long, en iedereen was er al zo’n beetje aan gewend dat ik bulderde.
Maarr zaterdagmiddag zaten we op het strand aan het aperitief met wat tapas. Ik nam er eentje maar plotseling verslikte ik me behoorlijk, dus ik begon eerst bescheiden te hoesten, maar ik kreeg dat wat, letterlijk, in het verkeerde keelgat was geschoten absoluut niet weg. Probeerde het zo discreet mogelijk te doen, maar op een gegeven moment moest ik alles uit de kast halen om überhaupt een klein beetje lucht te krijgen. Niemand had wat door, tot ik heel moeilijk zei: ‘ik stik bijna’, toen keek iedereen me aan en kregen ze alle 4 direct paniek: kreeg water en  er werd flink op mijn rug geklopt. Wat ze konden doen deden ze. En toen ging het gelukkig weer. We moesten wel lachen dat niemand het door had. En ik zeg altijd dat ik het een bak vind als ik niet overlijd aan kanker maar bijvoorbeeld aan het me verslikken in een speculaasbrok! Nou dat wassie dan bijna. pfffioe!
Terug in Deventer hebben Maryse en ik het afgesloten bij Mac Donalds.
Ik had echt geen zin om nog te koken.
Daar was het volle bak; We bestelden via zo’n immens scherm waar ik me suf zocht naar hetgeen Maryse en ik hebben wilden. Blijkbaar deed ik er veel te lang over, want op een gegeven moment, brak ie alles af en vroeg me vrij pedant: of ik nog wel door wilde gaan? Ja zeker wilde ik dat, alleen mocht dat apparaat wel iets geduldiger met me zijn vond ik. Uiteindelijk lukte het. Op het terras nog een plekkie gevonden, en dan begin je zo al kauwend om je heen te kijken………. oeiiii da’s geen Knokke publiek!
Maakt natuurlijk niks uit, maar een paar uur daarvoor zat je nog tussen de mat gespoten Range Rovers , Porsche’s, Bentley’s, Mercedessen en BMW’s ( Aan Tesla’s doen ze absoluut niet)  tussen de gesoigneerde Belgen die, zonder het de ander op te dringen, een outfit dragen die nonchy toch effe van een prachtige kwaliteit is; Tjaaaa…… en dan is de overgang wat groot als je tegen mensen aankijkt die bijvoorbeeld een maatje meer hebben, maar blijkbaar mij en alle anderen hun ‘ lappen vlees’ willen showen; van die topjes met spaghettiebandjes, tattoos en heel veel, overal naar toe waaiend blubbervet.
Ielkkk.

Maar er was ook iets schattigs:
Er liep een jongetje van een jaar of 14 rond, om het terras schoon te houden…..hij was duidelijk in de fase dat hij van jongetje man aan het worden was: verlegen, ietsie pietsie mollig,rood hoofd van de warmte, een schort wat net te lang was en hij hinkte iets; Hij had duidelijk de knollen op.  Hij kwam aan onze tafel en vroeg of we klaar waren en hij ons blad mee mocht nemen. Dat mocht uiteraard, en wij bedankten hem bijna overdreven. Hij wenste ons een prettige avond. Even later kwam hij weer langs onze tafel en wenste ons weer iets vriendelijks.
Ik vond dat zo schattig, dat ik naar de manager ben gegaan en haar heb gezegd, dat die en die jongen het zo fantastisch deed.
Ze zei: ‘hij is lief hè!’ Ze zou het hem direct doorgeven en hij zou er vast heel blij mee zijn.
Ze vertelde dat ze door de week juf op een basisschool was en dat ze hier 5 van dat soort kinderen had lopen. ‘Het zijn echt mijn kindjes!’ vertelde ze. Ik vond het fijn te horen dat hij bij haar in goede handen was.

Thuisgekomen ben ik weer gewoon Assepoester. Alhoewel……
Gisterochtend keek ik uit mijn badkamerraam en zag dat de vriend van Maryse mijn achtertuin aan mooi maken is. Was weliswaar geen overbodige luxe, want de grassprieten en aanverwante onkruidsoorten groeiden tot ver boven de knie. Van bijhouden heb ik echt echt echt geen kaas gegeten. Volgende week komt hij terug voor de voortuin. Hoe lieff is dat?!
Een vriendinnetje van Maryse belde me dat ze in november de Marathon van Athene gaat lopen ( heel grappig die gaat van de plaats Marathon naar Athene) en ze zou het mooi vinden als ik een goed doel uitkies waar zij voor kan gaan lopen. Hoe lieff is dat?
Ben deze week 2x naar het buitenzwembad in Loo-Bathmen geweest, rond lunchtijd, en beide keren nam een vriendin een heerlijke lunch mee met Prosecco! Hoe lieff is dat?
Ben gisteravond naar een film op de Brink geweest met 2 vriendinnen, iedereen had wat lekkers meegenomen. lekker op klapstoeltjes kneuterig met je eigen toelie, hapje drankje, zitten daar. Het was een lieve avond! Hoe lieff is dat?
Gisteren belde ik de woningbouwvereniging , want ik had een lekkende buitenkraan. Vanmorgen om 9 uur sharp belde de handyman aan. Het was een top snelle service! Hoe lieff is dat?
Ik heb afgelopen week mijn Reiki behandelingen weer gekregen van vriendinnen die dat al jaren belangeloos doen zodat ik me een beetje okee voel. Hoe lieff is dat?
En ik doe het nog één keer:
Mijn lieve petekind , lieve neef en man en mijn lieve kinderen die me vertroeteld hebben afgelopen weekend! Ik ben namelijk heel blij met mijn familie!!!
Hoe lieff is dat?

Ik tel echt mijn zegeningen!
Sinds ik weet dat het leven eindig is doe ik dat. ( Niet denken dat ik nu al doodga. Nee dat ben ik nog niet van plan.)  Maar ik waardeer iedere dag! Dat is best moeilijk als je kerngezond bent. Voor mij is dat een stuk makkelijker.
Ieder nadeel heb z’n voordeel!
ik probeer te zorgen dat mijn glas altijd halfvol is, en het liefst nog een beetje voller.
De enorm intense vriendschappen die ik daardoor heb, zijn voor mij onbetaalbaar. Dan maar geen 95 worden, maar 90 met heel veel liefde! HAHAHAHA!

En als jullie dit weer massaal gaan lezen, ben ik helemaal blij!
Hoe lieff is dat?

Tot volgende week vrijdag! Liefs xxx