wat wil je gedaan hebben voor je overlijdt?

Terwijl ik naar de laatste interland van Wesleytje Sneijder zit te kijken, ga ik  vast lekker beginnen met mijn blog.
Het manneke wil duidelijk nog ff vlammen maar het lukt niet echt en bij 60 minuten speeltijd verlaat hij het veld. Helaas niet nog ff gescoord.
Nou ja…..hij hoeft maar even te denken aan zijn mooie vrouw en de ketsssjiiinggg dollari die Quatar hem betaalt:
Weet niet of ik het goed gehoord heb, maar het schijnt 3,75 miljoen te zijn voor anderhalf jaar. Eigenlijk vind ik het maar magertjes van de kant van de snelle jongens in Djalaba en tulband. Weet niet of ik dat contract ondertekend zou hebben. Ik had waarschijnlijk meer geëist. Haha!
Ik kijk eigenlijk nooit meer voetbal; ik ben gestopt met fan zijn toen de Kromme en Cruijff niet meer meededen. Dat waren mijn helden, net als Ard en Keessie!
Deze wedstrijd vind ik gewoon leuk om te kijken hoe Yolanthe eruit zag en ik blijf maar turen naar hun Xess Xava, een beetje een onecht manneke; Hij is zo raar ‘gekleid’ vind ik.

Afgelopen zaterdag leek het wel of ik in even Quatar was trouwens: Ik ging naar een Jubileum Festival op mijn oude hockeyclub Mop in Vught; Er was voor elk wat wils, oa een reünie. Daar kwam ik voor. Toen ik, in colonne,  het terrein op kwam rijden was het weer overduidelijk hoe welvarend mijn dorp is ( Niet voor niks heet het het het Wassenaar van het zuiden). De auto’s die geparkeerd stonden in het weiland waren van die ongelofelijk onbetaalbare ‘koetsen.’
Stoer zet ik mijn Polo’tje er tussen. Nergens last van. Maar ondertussen kijk ik mijn ogen uit want ik blijf heel dol op mooie auto’s.

En dan kom je in het gewoel……op zoek naar oude bekenden. Wat direct opvalt is dat sommigen precies op hun vader of moeder lijken die toen de leeftijd hadden die wij nu hebben. Ik heb nog nooit eerder een reünie gehad, maar ik had wel snel door dat je de krenten uit de pap moest halen, door op de allerleuksten af te stappen en met een grote boog om de mutsen en sufkezen heen te lopen. Want ik ben dan echt de klos en durf niet bij die zielepootjes weg te gaan. Is echt iets voor mij, maar ik word verstandiger!
Heb dus een hele gezellige middag gehad.
Dries Roelvink kwam nog effe optreden, die zong me toch vals dat was echt knap. Maar voor sfeer zorgde hij! ‘S avonds weer teruggegaan  naar het nuchtere Oosten!

Afgelopen maandag heb ik weer een Mindfulnesstraining gehad, ik moest Mindful lopen; Dat had ik ooit eerder gedaan, en vond het toen al niet zo’n succes want het schiet absoluut niet op dat voetje voor voetje.
Ik kon moeilijk tegen juf Jacqueline zeggen dat ik daar geen zin had, dus nie piepuh looopuh! Moet nu wel toegeven dat het me na een paar minuten toch iets deed; Je komt in een cadans, ‘floept’ uit je hoofd en op dat moment denk je nergens aan als alleen je voeten optillen en neerzetten.
Ik ben zo koppig als wat: ik weet dat mediteren mij veel brengt maar het doen is andere koek.
Aan het eind van de avond trekken we altijd een kaartje…….die je stof tot nadenken geeft.
Nou daar kwam die voor mij, hou je vast:
Wat wil je gedaan hebben voor je overlijdt. GELUKKIG SCHROK IK ME NIET DOOD MAAR  SUF!!! Hihi.
Ik was al gespannen omdat ik de volgende ochtend de uitslag van mijn scan zou krijgen. Ik keek direct om me heen in de ruimte waar ik zat, of ik iemand  uit het universum zag die er iets mee te maken had. Maar dat was natuurlijk niet zo.
Hoe kreeg ik het voor elkaar om juist die kaart te trekken. We hebben er even over gefilosofeerd en we kwamen er uiteindelijk uit, dat het niet letterlijk is maar dat ik dingen moet gaan doen die ik echt leuk vind. Naast dat ik al best veel leuke dingen doe, ben ik doordeweeks ook wel heel veel met mijn ziekte bezig: Therapieën, die hartstikke fijn en noodzakelijk zijn met daarbij de nodige ziekenhuis afspraken.
Op de bank tv kijken vind ik heerlijk maar het zou mooi zijn, als ik nog meer dingen ga oppakken waar ik enorm blij van word en het niet steeds voor me uitschuif.
Dat is de boodschap en niks meer dan dat!!
Het heeft me toch nog wel een dagje of wat beziggehouden.
De dood schijnt in de spirituele wereld een nieuw begin te betekenen, dus is het eigenlijk een pracht kaart zullen we maar zeggen! Hahaha

En de uitslag van mijn scan, de volgende ochtend, was gelukkig goed
En nu gaan met die banaan! Een nieuw begin dus!!!!
Nog meer leuke dingen doen! En dan zal ik dat gaan vloggen. Mijn mobiel is nog steeds kapot waardoor ik niet kan fotograferen of filmen. Ooit gaat het gebeuren. Dan ga ik jullie helemaal vergiftigen met mijn filmpjes. Ik wil Koning Enzo Knol best van zijn troontje kukelen. moet ik wel heulll grappig zijn. Wordt moeilijk!

Deze week een paar keer naar het ziekenhuis gegaan om een goede vriend op te zoeken. Ik vertelde hem dat ik natuurlijk voor hem kwam, maar ik moest ook heel eerlijk toegeven dat het ook een heel fijn gevoel was om het ziekenhuis in te lopen zonder dat het een keer om mij draait. Ff geen spanning voor uitslagen, maar lekker drop eten die ik voor hem had meegebracht, en gezellig kletsen. Heerlijk!

Vanavond ga ik Indisch eten in de Swarte Ooievaar bij Marjolein en Barend Breukink in de tuin. Een super speciale plek! Roald Spangenberg met dikke indische roots, kent de klappen van de zweep en gaat voor een gemêleerd gezelschap van 25 man koken. Het water loopt me nu al in de mond.

Het was een rustige week ondanks dat ik me al dagen druk maakte over de afspraak bij mijn specialist. Ik ben totaal niet verslaafd maar een Oxazepammetje douw ik er wel in voordat ik er heen ga, ik had mijn auto geparkeerd en liep met loden benen het ziekenhuis in. Was dit een combinatie van angst- Oxazepam ennn wietolie die mijn lijf nog niet uit was? Ik weet het niet maar ik was behoorlijk sloom. Niemand heeft het gemerkt volgens mij. Mijn arts weet dat ik aan de wietolie zit. Hij is een wetenschapper dus totaal geen voorstander van die olie. Als het nou de komende tijd heel goed gaat, en de tumoren slinken zijn het dan de medicijnen van oom doc of mijn wietolie? Maakt mij niet uit als het maar slinkt.

Ik wens iedereen een fijn weekend en vergeet vooral jezelf niet de vraag te stellen:
WAT WIL JE GEDAAN HEBBEN VOOR JE OVERLIJDT?
Is voor ons westerlingen geen overbodige luxe.

Tot volgende week vrijdag!
Veel liefss xxx