‘Alle Noten waren da…. aber nein nein nein’

Blog #33 alweer!
Vorige week vrijdag vertelde ik dat ik naar Barend en Marjolein Breukink zou gaan om met 25 man Indisch te eten bij kok Roald Spangenberg.
Dat was erg lekker! We hebben de hele avond, samen met een zangeres, uit volle borst gezongen; Ooh ooh Den Haag was duidelijk onze favoriet.
Lieve vrienden van mij hebben mij deze avond als verjaardagscadeau aangeboden. Hoe lieff is dat?

De volgende ochtend dacht ik ff wat klusjes te doen; Oa nieuwe batterijtjes plaatsen in het achterlicht van mijn elektrische fiets. Ja je leest het goed: electrisch! Ik heb ‘m nu een jaar en ben er zoo onnoemelijk blij mee. Voor die tijd spuugde ik op zo’n ding. Ik vond iedereen ongelofelijk stom die op zo’n ding zat; Maar Karma is a bitch want nu behoor ik ook tot die doelgroep grrrrrrr vind ik niet fijn, maar ik moet toch toegeven dat ik er woest blij mee ben en overal naar toe tuf ( ik weet dat never say never niet zomaar een uitspraak is)
Een vriendin van mij zou ‘m ’s middags komen halen omdat ze zondag een fiets nodig had. Dus de bandjes volpompen en dan eindelijk het achterlicht eens maken. Waar uitlenen al niet goed voor is! Dan moet het ineens gebeuren.
Dus een schroevendraaier en nieuwe batterijtjes in de aanslag en dan zou het zo gefixt moeten zijn!
Mooi niet……ik had de goeie maat batterij maar ze vielen er steeds uit dus een plakbandje erover . Moet kunnen toch?! Tot 3 x toe moest ik het mini schroefje zoeken omdat ik niet meer wist waar ik ‘m neer had neergelegd en als ik ‘m eindelijk gevonden had, dan liep ik met het achterlicht rond en vergat compleet dat ik dat schroefje er al in had gestopt. Dus weer overal zoeken. Ik was meer aan het zoeken dan dat ik met het klusje bezig was.
Ik kreeg dat achterlicht niet meer terug in de batterij. Ben even naar een vriend gereden die er totaal geen moeite mee had. Pffff ik ben zo geen klusser, ik begin altijd heel enthousiast maar heb aan het eind van het liedje keihard hulp nodig!

Zondagmiddag met vrienden naar de Ijsseljazz in Gorssel.
Voor degene die Gorssel niet kennen: 1 op de 25 inwoners van dit dorp is miljonair. Men noemt het het Laren van het oosten. Dan weet je ook wat daar zoal rondloopt: je hebt de echte jazzfans en die herken je van verre, voel ik me zeer bij thuis…… puur, en gaan voor de inhoud en zeker niet voor de vorm. Sommigen slaan een beetje door in het alternatieve maar het is zo zoet om te zien hoe ze genieten van elke noot die uit welk instrument dan ook komt waaien.
En dan heb je een andere groep: Die Vorm en Zien en Gezien worden, heel belangrijk vinden. Tja…… en die herken je ook van verre!
Heel veel koppels die duidelijk niet al jaren bij elkaar zijn , van die blije eieren boven de 60 brrrrr; Dan zie je een man die duidelijk aangekleed is door z’n nieuwe vriendin ( als zijn ex hem zou zien zou ze zich verbazen, want vroeger wilde hij bijvoorbeeld die rode broek nooit aan) en zij ziet er uit als om door een ringetje te halen, zo erg zelfs dat je de neiging hebt om haar ondersteboven te hangen en te schudden schudden schudden hahahahaha! Zo ….. dat ziet er beter uit! hahaha!
Jaaa….. en dan is er natuurlijk nog een dingetje als je daar rondloopt:
Als Donald Duck nog zou leven zou hij er heel veel familieleden zo gratis bij hebben gekregen. Niet te doen die breedbekken met alles wat ze verder nog hebben laten doen.
Ik snap er echt heeeelemaal niets van: ik zou niet eens over straat durven met zo’n hoofd, en dan heeft het ook nog een aardig duitje gekost maar dat is natuurlijk een non issue voor de gefortuneerde veel ouder uitziende vrouwtjes die er van uit gingen dat ze de jeugd weer terug konden halen door dik te dokken!
Sjee sjee sjee ik kon er weer eens niet over uit; Ik bleef maar kijken naar die mensen. Nogmaals ik snap er echt totaal niets van. Ik dacht alleen maar: door welke slager heb jij je laten naaien?
Er zullen vast ook hele goeie plastisch chirurgen zijn waarvan je totaal niet ziet dat ze huis hebben gehouden, maar ik heb ergens het idee dat je het toch altijd ietsje ziet.
Ik heb 2 chemokuren gehad waar ik mijn haar verloor; 2x een pruik gedragen! Sindsdien herken ik direct iemand met een pruik, hoe prachtig en kostbaar ook!
Heb genoten van de muziek met Hans Dulfer als uitsmijter en genoten van de mensen van allerlei pluimage!

Gisteren heb ik mijn oldtimer, na lange tijd, weer van stal gehaald.
omdat ik 3 vriendinnen wilden verrassen, die mij al jaren elke week reiki geven, met een surprisedagje. Ze moesten alleen maar klaar staan en dan kwam ik ze ophalen.
Lekker lunchen in de Millinger Theetuin wat een best kept secret is. Google maar, als je het nog niet kent.
Half elf zijn we vertrokken.
Ben extra vroeg opgestaan, want ik moest mijn haar nog verven, de auto van binnen stofzuigen en de ramen boenen.
Ook nog even koffie zetten; da’s gezellig voor onderweg. Ik doe water in het reservoir, en begin de koffieschepjes te tellen……. shoot ik kom 1 schepje te kort. Kan het nog? Kan ik nog snel naar de supermarkt? Ja, ken net beantwoordde ik mezelf in gedachte.
Ik sprong in de auto, en bedacht me dat ik ook geen koffiemelk meer had en geen koekies of iets anders gezelligs.
Ik start the engine en bedenk ineens: als ik nou wat water er uit gooi dan is het probleem opgelost. Gauw naar 1 vd vriendinnen geappt: drinkt iedereen de koffie zwart? Ja was het antwoord. Dus hup er weer uit en het ff roggelen.
Dan maar zonder lekkernijtje . Misschien ook beter. Terwijl de koffie pruttelt begin ik aan mijn ritueel van de dag: supplementen naar ‘binnen werken’…… zo noem ik het want het spul is fantastisch maar de smaak van ieder potje, flesje is zo ongelofelijk smerig dat ik het met mijn neus dicht drink. Ik kan me niet heugen dat ik iets heb gegeten en gedronken met mijn neus dicht. Ben net een klein kind die zijn melk niet ‘lust’!
In de haast splasht de kurkuma op mijn net nieuwe blouse. de kleur eigeel zit niet in het palet  van de blouse dus die spetters vielen echt op.
Gauw nog even naar boven om er Vanish op te doen maar het hielp niet.
Helaas pindakaas.
Mijn moeder zei dan altijd: ‘moet je iets harder lopen, dan ziet niemand het’!
Dat probeerde ik, maar het werd direct door de dames opgemerkt.
De koffie is klaar, effe ronddraaien met de koffiepot om het geheel te mengen maar doordat ik het te gehaast deed, vloog er koffie uit op mijn rechter manchette. ‘gvd’, nou ja het is nie aans en het is gewoon de story of my life!

We zijn heerlijk op ons gemakje gaan tuffen naar de theetuin. Moesten nog wel 2,5 km lopen omdat je er niet met de auto komen kunt.
Daar aangekomen werden we al verwacht. Het is daar zo schattig: Op elk schaaltje, mandje of bordje liggen 1 of meerdere bloemen uit eigen tuin. Dat ziet er fantastisch uit! Ik voelde me alsof ik in een sprookje zat. Het is een mediterraanse tuin met veel Marokaanse invloeden. Na de lunch zijn we door de tuin gestiefeld. Ik moest eigenlijk enorm plassen, terwijl we door het bamboebos liepen. Ik zei ‘ooh dit is een mooie plek om te plassen’   nee zei een vriendin dat ga jij niet doen. Ik heb netjes naar haar geluisterd. In de natuur plassen vind ik super! Mijn kinderen vinden het ook zo voor schut als ik dat wil doen. Solly!

Het was een heerlijke dag!
Op onze leeftijd waarderen we dit soort dingen enorm. da’s het voordeel van ouder worden!

Ik kom nog één keertje terug op de Botox Meisjes:
Het doet mij ineens denken aan mijn schoonvader Jewssey Wulf , een Russische Jood uit de Oekraïne.
Hij was vioolpedagoog oa aan het conservatorium in Rotterdam, maar hij gaf ook les aan de chicqueria van den haag waar hij woonde.
En als een leerling een stuk speelde precies zoals het er stond, dan gooide hij zijn handen in de lucht om kenbaar te maken dat de leerling accuut stoppen moest en riep in het Duits , omdat hij lang in Berlijn had gewoond en Nederlands hem niet zo goed afging:
Alle Noten waren da….. aber nein nein nein!’

Hij bedoelde daar mee, dat het nooit mooi klinkt als je slechts clean speelt wat er staat en de ingrediënten liefde en passie totaal achtereege laat. Als je er niets van jezelf  ‘ ingooit’ zal het nooit prachtig klinken.
En dat wil ik ook graag tegen de Botox meisjes zeggen: Lieverdjes toch, laat jezelf zien zo als je bent! Wat ben je dan mooi en wat wordt je steeds mooier naarmate de leeftijd vordert.
Neem deze tip aan van Tante Tanja, ik heb er verstand van! Whahahahaa
NOT! Hihihi

PS en als je niet naar me wil luisteren, is dat natuurlijk ook goed want dan heb ik in ieder geval voor de komende jaren genoeg te kiekn!

Tot volgende week vrijdag!
Heel veel lieffss xxx