Jaguar kopen? Donkergroen van buiten, koffiegeur- en kleur van binnen!

Ik heb erg veel leuke reacties gekregen
op mijn commentaar op de Botoxmeisjes tijdens de Ijsseljazz in Gorssel: Allemaal mensen die het zo met me eens waren.
Ik zie het nu ook op tv, dat wat jonge vrouwelijke BN’ers de zomervakantie hebben gebruikt om lekker bont en blauw te zijn omdat ze geen tv optredens hadden.

Het was me het weekje wel!
Ik begrijp nu hoe pensionado’s het retedruk hebben.
Ik werk nl. op het moment niet, maar de week zit eigenlijk iedere keer behoorlijk vol met therapietjes ( klinkt oneerbiedig maar ik vind het minder zwaar klinken) en leuke dingen doen.
Vaak is de agenda voor de week die komen gaat, niet overvol maar gaandeweg slipt ie  lekker dicht.

Ben oa naar het KLM Open op The Dutch bij Gorinchem geweest
met mijn dochter en haar vriend; Was alweer een aantal jaar geleden dat ik er was. De avond ervoor ben ik bij hen gaan logeren, maar zoals altijd had ik haast dus ff snel een tas ingepakt;
Karma is echt wel een Bitch, want de volgende ochtend wilde ik me ‘mooi’ maken toen ik er achter kwam dat ik mijn make up tasje vergeten was. Boontje komt om z’n loontje Tanja, moet je maar niet zo afgeven op de dames die ’s morgens uit bed komen zoals ze er ’s avonds  zijn in gegaan!
Ik kon natuurlijk het ‘tassie’ van mijn dochter gebruiken om alle vlekken, plekken, puisten enz weg te werken maar zij heeft een veel blankere huid ( wat kan een vrouw toch problemen hebben) dan zou ik er heeeel ziek uitzien.
Dus minimaal schmink erop en gaan met die banaan. Eigenlijk dat wat ik verkondigde vorige week: ‘ben vooral puur natuur’ moest ik in praktijk brengen! Ik heb die dag overleefd!

Daar aangekomen, belanden we eerst in het Promodorp.
We hadden al snel in de gaten dat we niet stil moesten gaan staan bij een stand want voordat je weet kreeg je een praatje over speciale stof waar een shirt van gemaakt was en dat het uniek was bla bla bla bla enz. Alsof je op de markt naar een man stond te luisteren die een super middel voor je bril had.
We hadden kaarten via American Express en konden in hun stand proberen een bal 2x in de hole te putten, waarmee je een reis naar Curaçao mee kon winnen. Er waren uiteraard  obstakels ingebouwd.  zodat het ons voor geen meter lukte.
Voordat ik het probeerde zag ik me al helemaal zitten op dat eiland , niet dus. Helaas.
We gingen eerst maar eens even koffie drinken op het Vip Deck van American Express;
Ook ik ben een Hollander: daar was het gratis en in die eet- en drink tentjes/ foodtrucks waren het behoorlijke Apothekers Preisen zoals de Duitsers dat noemen.
Als je met je gezin daar een dagje uit bent en heerlijk terrasjes pakt kan je afrekenen wat een midweek Turkije in het laagzeizoen kost. Pffff!
Er was een een shuttle voor de Amex gasten, nou we hebben het ons lekker laten aanleunen door er gebruik van te maken.

En dan ben je op dat deck, prachtige uitkijk op een aantal holes
met je drankje en je hapje in de hand. Niet verkeerd, maar wat een kippenhok: kwaak kwaak kwaak, het zwikkie kletste gewoon door als er een partij vlak onder je glas champagne stond te putten. Er werd niet op of om gekeken.
De regel is dat je dan ff je mond houdt, maar dat is moeilijk als je duidelijk niet voor het spel van de cracks komt, maar slechts voor de gezelligheid!
Zo’n gezelschap krijg je dus met geen mogelijkheid stil.
Op zo’n tournooi zijn er enorm veel vrijwilligers. Veel boven de 50, want die hebben nou maar tijd en zin in een verzetje.
Zo stond er dus een mevrouw van dik in de 50 als marshall bij de green; Zij had een bord ( een soort cricket bat) in haar handen met SILENCE erop, die hield ze omhoog zodra een speler ging putten.
Heel zoet om te zien dat zo’n vrouw haar bord heel fanatiek hoog hield, maar helaas met haar rug naar ons toe, dus totaal geen overwicht op het volk wat zich heerlijk aan het alcohol infuus had gekoppeld en 2 tot 3 hapjes tegelijk nam als er een schaal met lekkernijen voorbij kwam. Ze waren daar zo druk mee dat ze geen interesse hadden in de prestaties van de spelers.
Dat was aardig irritant. We hebben op een gegeven moment het gratis eet- en drinkpaleis verlaten en zijn de baan ingegaan. Een vriendin van mij, appte me of ik al vrouwen had gezien met hoge hakken. Zeker te weten!
Lekker met je nieuwe vriend meegaan, maar geen idee hebben wat het eigenlijk inhoudt. Tjaaa….. dat loopt best vervelend met hoge palen op het gras.
Denk dat de greenkeepers zo iemand wel kunnen gebruiken, om de boel te verticuteren en dan hebben ze ook nog wat om naar te kijken; het zijn nl. over het algemeen tuinmannen en geen vrouwen.

Ik herinner me dat ik, jaren geleden met mijn moeder
op het Open op de Hilversumsche Golfclub was. We kwamen vooral voor  de Spaanse jonge God, Severiano Ballesteros, die in de jaren 70-80 een speler van wereldformaat was.
Mijn moeder, met haar zigeunerlook, had de dag van haar leven; want waar we ook liepen stootten mensen elkaar aan en fluisterden: Dat is de moeder van Ballesteros. je kon mijn moeder niet trotser krijgen!!
Nu nog hebben ze het erover als ik op de Hilversumsche kom dat dat zo hilarisch was.
Helaas is deze golf virtuoos ( mijn broer dus ) op 54 jarige leeftijd overleden aan een hersentumor.
Daarentegen kwam  de nu 82 jarige Zuid Afrikaanse levende legende Gary Player  een paar jaar geleden naar het Open terwijl ik dat jaar vrijwilliger was: ik hoefde niet te marshallen maar was fotograaf.
Moest plaatjes van hem schieten; Zo iemand is magisch: ik volgde hem in mijn jonge jaren en dan ineens sta je een meter van hem af; Alsof je de paus ontmoet. het schijnt dat hij nog steeds elke ochtend workouts doet, waaronder 100 push ups. Pffffff Holy cow! Respect man!

Het was een gezellige en leuke dag op The Dutch. 
Bij de uitgang moest elke automobilist blazen, wat ik een hele goede zaak vond. Hoop wel dat de politie lang genoeg is blijven staan zodat ze de echte drinkeboeren ook in hun fuikje hadden.

Afgelopen dinsdag was ik weer eens in een Coffeeshop; Deze keer niet in Apeldoorn maar in Haarlem. Prijs per de toegestane  5 gram Cannablad is stukken lager dan hier in het oosten. Ben er met een vriendin heen gereden, want mijn flesjes wietolie waren op.
Daar aangekomen, stond er een Duitser voor me die een bepaald sigaretje wilde kopen van een tientje, terwijl hij zwaaide met een briefje van 500. Een witwas projectje? Duidelijk Hahaha! de verkoopster weigerde het biljet. Al balend vertrok hij.
Ik had de dag ervoor gebeld of ze het hadden wat ik nodig had dat we niet voor niets zouden komen. Het zou voor me worden klaargelegd.
Toen ik daar aankwam kreeg ik keurig een papieren draagtas met mijn naam en een bloemetje erop getekend. Schattig toch.
Dit weekend gaat iemand voor mij er olie van maken, wat ze een paar maanden ook al zo liefff voor me gedaan heeft; Of het helpt valt niet te bewijzen maar ik slaap er in ieder geval als een roosje op!
Na de Coffeshop naar het strand gereden, daar lekker geluncht bij Bloomingdale, en nog een afzakkertje genomen bij Woodstock, een hippie tent, wat eigenlijk veel en veel leuker was dan Bloomingdale.
Op een gegeven moment waaiden we uit onze verschoning dus zijn we huiswaarts getogen.

Deze week ook nog op pad geweest met mijn andere dochter en haar vriend;
Ik stelde voor om ff te stoppen  voor een bak koffie bij een benzinepomp. Ik trakteer!
Lekker een Starbucksie. Ik nam n capuccino. Terug in de auto zet ik de beker tussen mn benen en blijf met mijn hand achter de beker hangen. En hoppa de hele koffie door de tent heen, met het schuim overal! In de Jaguar! Neeeee!

Ik aanschouwde de ravage en wist niet hoe ik dit schoon kreeg.
De hele auto rook naar koffie. Ben naar binnen gerend en heb n heel pak servetjes gepakt, ben gaan poetsen maar dat werd alleen maar erger dus de mat eruit gehaald en onder de gieter gehouden die normaal voor de ramen bestemd is.

Ik liep wijdbeens want mn hele broek nou zeg maar van kruis tot knie was kliedernat.
Alsof ik in mn broek gedaan had. De schade in de auto is uiteindelijk meegevallen maar ooh wat schaamde ik me. Onderbroek ook kliedernat. Ik ben uiteindelijk op n vest gaan zitten en de broek tot op mn knieen geschoven want dat was zo koud. Zie je het een beetje voor je? Grrrrr hahahaha

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming was mijn broek nog zeiknat, had ‘m eigenlijk buiten het raam moeten hangen, maar dat leek me niet zo’n goed idee om dat voor te stellen. Ik heb mn broek weer omhoog gehesen maar wel zo dat ik er bij liep zoals de jeugd: helemaal bijna tot onder mijn billen. Zodat de zon en de wind er goed doorheen konden waaien. Pffff wat was dit vreselijk voor schut en woest irritant. Ik liep gewoon onelegant wijdbeens. Gelukkig  was het geen jeans die ik aan had maar een ‘flodder’ zodat ik vrij snel de boel weer op de goede hoogte had zitten. Mijn dochter zei me: ‘als er iemand naast jou staat denkt hij of zij dat er een koffietentje in de buurt is’. Ik zag dat helemaal voor me en kwam niet meer bij!

Zojuist thuisgekomen van restaurant de Cantharel van van der Valk.
Heb met vrienden daar het buffet ‘gedaan’ wat ongelofelijk goed is, en als het dan ook nog gezellig is wat wil een mens nog meer?
Volgende week moet ik weer op controle in het ziekenhuis, dat is minder. Maar deze week was in ieder geval weer superleuk en vooral gevarieerd! Daar hou ik zoooo van:
’s Morgens een bakkie koffie met de putjesschepper en ’s middags een kopje thee bij de koningin. Nou ja iets in die trant dan.

Mocht je trouwens nog op zoek zijn naar een Jaguar, dan kan je deze unieke auto kopen.
Donkergroen van buiten, koffiegeur-en kleur van binnen!  Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan!

Tot volgende week vrijdag!
Veel liefs xx