Uit welk malletje komt mijn Horkje?

Wat ik zei in mijn vlog op Facebook,
dat ik weer een rustige week heb gehad, maar eigenlijk als ik heel goed en diep nadenk wat ik zoal gedaan heb dan is het toch meer dan ik dacht:
Van een afscheidsdienst van een vader van vrienden van mij,  uit eten met mijn kids en aanhang, dochter van een vriendin ophalen van de paardrijles, ff een kijkje nemen in de stad, afgelopen zondag, omdat het koopzondag was met levende etalages, ’s avonds heerlijk sushi eten bij vrienden thuis, 3 keer een reiki behandeling gehad deze week, ook nog een voetreflexsessie, verf uitzoeken bij de Gamma wat hartstikke irritant is als je de knoop door moet hakken: Die , die , die of die? Ik zocht het in het groen en daar waren de keuzes oa: spinazie- broccoli- varen- artisjok-nachtwacht groen-flessengroen enz.
Ik heb gekozen voor Artisjok! Klinkt doodeng, maar de kleur lijkt totaal niet op de kleur van een artisjok.
Een vriendin heeft de muur voor me geschilderd omdat ik totaal geen ervaring heb in klussen, heb ik te eten voor haar en haar man gemaakt zodat ze, na de klus, niet meer thuis hoefde te koken, 2 keer voor een andere vriendin gekookt wiens vader onlangs overleden is, mijn huishoudelijke hulp geholpen ( klinkt dat raar) en nu net terug van het ziekenhuis, waar ik iets op moest halen bij de Poli; Het Deventer Ziekenhuis heeft de gastvrouwen balie verhuisd naar voorin in de hal ipv in het midden, en daar kwam ik een Battumse tegen die daar nog niet zo lang werkt. Ik heb lekker staan klessuh want het was niet druk; Zo mooi om  mensen van allerlei pluimage binnen te zien komen, en daar zaten natuurlijk ook bekenden bij voor ons, het werd even erg gezellig!

Ik had ook nog effe een akkefietje met een quasi keurige  ’60 plusser-meneer’ :
Ik reed met de auto, het dorp uit……….bij een T-splitsing wilde ik links af: een auto die van links kwam ging stil staan en het leek alsof hij me voorrang wilde geven. Ik dacht: ooh heb ik voorrang? Ik nam ‘m dus.
Nou dat heb ik geweten: de auto bleef stil staan ook  toen ik voor hem langs reed,dat snapte ik niet dus ik stopte ook maar even; De man stapte rood aangelopen uit, ik draaide nonchalant mijn raampje open waarop die kerel mij gruwelijk giftig begon te ondervragen:
‘Heeft u wel een rijbewijs? Of heeft u die gekocht bij de koffiepunten van Douwe Egberts?’
Ik reed 5 km p/u denk ik, dus het was geen gevaarlijke situatie.
Doe eens ff normaal dacht ik, maar liet dat niet merken, ik blijf zo rustig mogelijk als iemand  tegen me tekeer gaat, keek nog even achterom, en zag dat er haaientanden stonden waar ik vandaan kwam, dus bood ik direct mijn welgemeende excuses aan en legde hem uit dat ik in de veronderstelling was dat ik voorrang had.
Het hielp helemaal niets, hij bleef tieren dat het absoluut niet kon, wat ik wel niet dacht enz enz, ondertussen probeerde zijn echtgenote hem terug de auto in te krijgen, door te roepen: ‘Wim kom zitten! Wimmm kom nou!’
Maar het lukte haar totaal niet, ik denk dat voor deze man een teletac band perfect is, wil zijn echtgenote nog een beetje plezier aan hem beleven: een trainingshalsband voor honden: elke keer als Wim niet luistert, heeeel even met een electrisch schokje corrigeren. Hoppaaa aan de voet!
Ik vraag me af of hij überhaupt te temmen is.
Uiteindelijk was hij moe geraasd en ging hij volgens mij niet eens voldaan de auto in hahaha! Jammerrr johh!!
Ik riep nog: ‘en dan zegt men dat de jeugd slecht is’.
Hij deed alsof hij het niet hoorde.

Dit is een gevalletje: NIVEA niet Invullen voor een ander!
En dat kan ik juist uitzonderlijk goed. Vind ik zelf hè!
Ik kon het niet laten om er later over na te denken waarom hij nou zo buitensporig kwaad werd.
Voor mij was het zo klaar als een klontje: Na meer dan 40 jaar trouwe dienst bij zijn werkgever is hij  op een oneerbiedige manier afgedankt, wat schering en inslag is vandaag de dag.
Hij is daar zo gefrustreerd van geworden, dat de wereld in zijn ogen verrot is; vroeger was alles veel beter en de jeugd is per definitie slecht!
Neem mijn gedachtengang met een korrel zout hè, het is slechts een gedachte ik weet het natuurlijk ook niet.
Toch liet me dit niet direct los, dus mijmerde ik er op door, wat als ik ook net zo agressief als hij was geworden?
Zou hij me dan op mijn bakkes hebben geslagen?
Nou ik stond niet voor hem in. Het zou me niet verbaasd hebben.

Etiquette was in ieder geval bij deze patat ver te zoeken.
Ik zag afgelopen week de koningin van de Politesse: Reinaldis van Ditshuyzen,
ze zat bij Koffietijd te vertellen dat er zojuist weer een nieuwe druk van haar hand op de markt was gekomen.
Er werd haar gevraagd of die Etiquette niet een beetje achterhaald was, haar antwoord was:
‘Zeker niet’, antwoordde ze. Het wordt steeds populairder, er komen steeds meer workshops of iets wat ervoor doorgaat.
Ja dat snap ik, want als mensen promotie maken, brengt dat ook bepaalde verplichtingen met zich mee bijvoorbeeld dat je af en toe ‘aan aan’ moet zitten, hoe zit dat dan met al die glazen die rechts van je bord staan?
2 is toch genoeg! 1 voor water en 1 voor een wijntje, klaar!
En al dat couvert…..welk gereedschap heb ik wanneer nodig? Mijn hemel wat een gedoe!
Is dat linkse of rechtse kleine bordje met mesje van mij of van jou?
Waar is dat waterbakkie met schijfie citroen voor?
Ja….daar zit je dan als succesvol zakenman-of vrouw , je kan je er knap beroerd bij voelen denk ik.
En als je dan ook nog zo’n pinguïn pak aan mot.
Poehh hee, hoe werkt zoiets?
Ja dah val ook nie mee. Ik kan me die peentjeszweterij heel goed voorstellen!
En om die ellende te ondervangen gaan we massaal op cursus!

Het lijkt veel ingewikkelder dan het is: Heel veel dingen zijn zo logisch dat er geen hogere wiskunde voor nodig is.

Ik heb een aantal jaar, als gastvrouw, in de horeca gewerkt en als er dan een Gala of iets in die orde van grootte was, sprong ik in de garderobe bij, dan was ik het meisje van de jassen.
Ik vond dat ongelofelijk leuk, want al in 1 seconde leerde je je pappenheimers kennen als ze hun jas afgaven;
Zoals bijvoorbeeld: mij niet aankijken, maar wel met uitgestrekte arm je jas aanbieden. Okee doen we dat zo?
Geen goedenavond zeggen want je bent maar personeel.
Helemaal opgedoft zijn, en de plank met wat etiquettedetails volledig misslaan zoals:
Een horloge om hebben: voor zowel man als vrouw is dat niet gewenst: De reden is: gezelligheid  kent geen tijd.
Voor een vrouw is less altijd more, dus niet uitpakken door de hele bijouteriekist om te kiepen omdat je blij bent dat je met ‘gelijkgestemden’ bent en je het dus allemaal MAG laten zien. Neeeee nog niet misschien!
En het allertriest is, dat ze fris aankomen, maar als het klokje 00.00 uur heeft geslagen veranderen ze niet in een pompoen, maar in een dronken toeter, zowel mannen als vrouwen en dat ziet er armetierig uit!
Dan zijn het ineens droeftoeters geworden!
Er was een keer een afterparty in de kelder, maar een millionair meneertje was zooo ongelofelijk dronken dat hij de trap niet afkon. Ze hebben hem gewoon boven laten zitten wachten tot het feestje voorbij was.
Ja en dan kan je nog zo succesvol zijn maar je Centurion kaart van American Express, die je alleen krijgt als je meer dan 180.000 verdient, en nou komtie:
Als je meer dan 500.000 Euro met Amex uitgeeft per jaar, is op dat moment heeelemaaal niets waard. Je kunt heeel veeel met die kaart maar die kaart sjouwt jou niet naar beneden. Jammer joh!

Ik zat gisteravond naar de uitreiking van de Televizierring te kijken en daar viel me Jan Smit direct op:
Hij had eens ff lekker uitgepakt: Een prachtig op maat gemaakte smoking, met een mooie Italiaanse schnitt, met 2 of 3 zakjes aan de ene kant op zijn jasje, en wel keurig 1 zakje aan de andere kant van het jasje. ( by the way: volgens de etiquette zeg je geen colbert maar jasje ook al klinkt colbert veel netter. je zegt ook wc of plee en geen toilet!)
Ik vind het niks die moderne zakkies, maar ik ben ook gewoon een hele traditionele taart!

Oké dit tot daar aan toe, maar hij had een overhemd aan die voor een rokkostuum was bestemd; Zag er niet uit!
Volgens mij heeft hij zich niet helemaal goed voorlaten lichten.

Etiquette heeft niets met succesvol zijn of rijkdom te maken, het is gewoon wellevendheid tegenover je omgeving.
Heel veel mensen hebben het van nature, dat is het mooiste wat er is, want als je dingen moet gaan aanleren die totaal tegen je levensstijl indruisen…………….|
Tja dan wordt het een kunstje, en dat ‘ruik’ je van verre!

Blijf altijd gewoon jezelf: omhoog vallen is niemand nog gelukt en ziet er opvallend onnatuurlijk uit als je het probeert.
Als je heel dicht bij jezelf blijft ben je prachtig en enig in je soort ipv iedereen die op elkaar probeert te lijken.
Het is uiteraard normaal om zo mooi mogelijk voor de dag te willen komen, maar het moet niet met duur en protserigheid verward worden, want dat heeft er namelijk helemaal niets mee te maken.
Als men voor protserigheid kiest, ziet men direct uit wat voor je malletje komt, en dat is nou net wat vaak met heel veel moeite en inspanning verborgen gehouden  moet worden. Zonde!

Ik moet nog even bedenken uit welk malletje mijn kleine horkje komt! Ach…… is ook eigenlijk niet interessant.
Laat gaan!

Tot volgende week vrijdag! lieffss xxx