Ik ben klusmajoor en af en toe stoned!

En dan krijg je ineens de kolder in de kop om het wat gezelliger te maken in huis!
Alleen van klussen heb ik totaal geen kaas gegeten.
Ik kijk zelfs een beetje op tegen mensen die handig zijn. Als er bij familie of vrienden iets, bij een verhuizing of verbouwing, gedaan moest worden…deed ik altijd de catering. Dat was het enige wat ik te bieden had, want ik zou ze van de regen in de drup geholpen hebben: al moet ik maar iets kleins verven, zit ik niet alleen helemaal onder maar de vloer en alles wat maar in de buurt is krijgt er ook ‘van langs’. Nagels lakken is hetzelfde verhaal, gaat ook niet zonder slag of stoot. En als ik het al zonder knoeien er vanaf heb gebracht, komen er halen in en op omdat ik niet genoeg geduld heb om ze goed te laten drogen.  Story of my life!
Het is gewoon een kwestie van doen zegt iedereen. Okee okee, dan is het moment nu aangebroken.

Ik kreeg 2 weken een geleden een Reiki behandeling van een vriendin,
die ik vertelde van mijn plan.
‘Wie gaat het doen?’ Vroeg ze. Ik zei dat de kinderen met aanhang in november mij zouden komen helpen. Weet je al wat voor kleuren je nodig hebt? Nee nog niet, alleen dat ik een groene muur wil.
‘Zullen we nu naar de Gamma gaan?’
Jaaa zei ik enthousiast!
Daar aangekomen was de keus te groot: het moest een soort van Engels groen – library green ( weet niet eens of dat überhaupt bestaat maar ik vind het wel mooi klinken).
We konden kiezen uit: broccoli/ artisjok/ spinazie/ flessengroen/ dennengroen/ grachtengordelgroen klinkt leuk maar dat was geen groen maar bijna zwart. Ik weet het al niet eens meer wat er allemaal was.
Uiteindelijk kozen we ervoor om een testertje mee te nemen van british racing green.
Eigenlijk hadden we al het vermoeden dat dat niet de goeie kleur was, maar ik viel op de naam.

Thuisgekomen, rolt mijn vriendin heel voorzichtig over de witte muur;
gewoon een klein stukje begroenen met de tester om te kijken hoe dat staat.
Alle andere groene staaltjes worden ook op de muur geplakt, zodat ik kon beslissen.
Toch wilde ik het groene vlak ietsje groter hebben.
Nou dat heb ik geweten: groene vlekken op mijn hand, verf op mijn mouwen van een okergeel vest, een druppel op de rug van een lichte bank en druppels op de grond. En dat alleen van een testertje! Volgens mij is het nog knap om dat voor elkaar te krijgen.

De volgende dag ben ik met vriendinlief teruggegaan,
en hebben we de knoop doorgehakt. Ik weet niet eens meer hoe die nou heet. Ik heb last van Chemobrains!
Ènnn……. ze bood aan om de klus te doen. Woow wat superlieff!
Ik ben er bij gaan zitten en heb gekeken hoe zoiets gaat, en ondertussen tips ter harte genomen.
Het resultaat was fantastisch! Heel gewaagd hangt er een groot groen schilderij, waarvan je zou denken dat groen op groen niet heel geweldig is, maar het is mooi geworden! ( Zie mijn vlogs op FB).

Ja en dan ga je voor de bijl: eenmaal begonnen met het één,
zie je dat de rest ook een ‘likkie’ verf kan gebruiken.
Dus weer met dezelfde vriendin naar de Gamma en verf aangeschaft voor een andere muur die goud moest worden, en verf voor mijn eettafel die grachtengordel groen moest worden.
Hoppaaa alle verf dik in de aanbieding, dus hoe meer je kocht hoe meer je bespaarde!

Oké, en toen was de beurt aan mij: een muurtje goud rollen,
en tegelijker tijd een tafel schuren en verven. Ik voelde me heel gewichtig toen ik bezig was.
De hele kamer stond behoorlijk op z’n kop.
Ik moet zeggen dat ik best trots op mezelf ben dat het me gelukt is. De vloer zit wel onder maar de rest is mooi!
Nu moet er nog gewit worden: Ral 9010 werd me al aanbevolen.
fijn dat ik het weet, hoef ik niet te staan draaikonten voor die mengbalie: wordt het deze of deze?
Mocht er iemand zich geroepen voelen om me te komen helpen, Graag! Moet je wel beduidend beter zijn dan ik hè.
Dus tegen de decembermaand is alles weer fris van kleur!

Afgelopen zondag ben ik met dochter D naar Ikea geweest;
wat zijn we toch kuddedieren als we schuifelend achter elkaar door heel de tent netjes de pijlen volgen.
We hebben kussentjes uitgezocht voor op de bank bij die groene muur.
Thuisgekomen in Bathmen kwam dochter M even langs om mijn huisvlijt te bewonderen.
Ondertussen pakten we de kussentjes uit,  drapeerden ze……. we keken elkaar aan en dachten precies hetzelfde: heeel stylish maar we houden er eigenlijk niet van.
We hebben de kussens laten liggen op de bank, want als wij het mwah mwah vinden wil zeker niet zeggen dat het mwah mwah is.
Maar wij houden niet van showroom ingericht- achtige huizen.
Nou daar hoef ik bij mij niet zo bang voor te zijn, want rommel maken kan ik goed, niet opruimen nog beter, dus het is oké!

Alles staat weer op z’n plek, en voorlopig is het goed zo.
Alhoewel ik overigens hartstikke blij was  dat de meubels nog schots en scheef stonden toen ik aan het klussen was, want wat was nou het geval:
Elke avond neem ik wietoliedruppels, ik ben de hoeveelheid aan het opbouwen.
Ik zit inmiddels op 20; meestal neem ik ze vlak voordat ik slapen ga, en dan duurt het een uur of 2-3 voordat het echt werkt, maar dan slaap ik al.

Nu dacht ik: ik neem ze wat eerder,
dan word ik ‘sochtends eerder en misschien wat minder verkreukeld wakker. Dus om 21.30 uur heb ik die toelie ingenomen. Het plan was vroeg naar bed te gaan, maar de tv programma’s waren nog te leuk zodat ik te lang op de bank bleef liggen; Op een gegeven moment voelde ik me heel langzaam beroerd worden, en op het moment dat ik opstond moest ik me aan alle schots en scheef staande meubels vast houden omdat ik liep als een dronken tor. Er moest eigenlijk nog n kotsbakkie mee naar boven voor het geval, omdat het er naar uitzag dat ik moest overgeven, maar die 10 m omlopen was me teveel dus asap naar boven en liggen!!!!

Oké hè hè ik lag! Maar ja, nu nog mijn kleren uit.
Pffff hoe ga ik dat doen: m’n broek met moeite over m’n reet getrokken, met m’n voeten de boel naar beneden getrapt totdat m’n broek op m’n enkels hing. Trui en shirt moeizaam over mijn hoofd getrokken, en daar moest ik even flink van uitpuffen. Ik dacht: Als ik nu dood ga en mijn kids vinden mij zo, zal het denk ik altijd een raadsel voor ze blijven wat ik in hemelsnaam aan het doen was. Ik kwam niet meer bij, bij de gedachte dat iemand mij hier zo zou zien liggen. Ik heb uiteindelijk de boel uit gekregen, en ben in slaap gevallen en gelukkig de volgende morgen weer gewoon wakker geworden. Binnenkort ga ik weer naar de coffeeshop in Haarlem om mijn Snats te halen; En even voor de goede orde: het is niet verslavend. Er komen steeds meer geluiden dat wietolie tumorgroei afremt en zelfs doet afnemen. Mijn arts vindt het helemaal niks, hij vindt het prima dat ik het slik maar ik moet geen wonderen verwachten. Ik vind: baat het niet dan schaadt het niet. Heb tot nu toe nog niet het gevoel dat het heel veel bij me doet, maar het is niet te bewijzen dat als ik het niet  zou nemen dat ik er misschien slechter aan toe zou zijn. Dus gewoon doorgaan met ‘s nachts lekker stoned zijn! Mmmm!

Ik logeer vanavond bij mijn familie:
The Golden Boys en ga morgen gezellig naar de Design Week! Vertel ik vast vlgnde week over.

Met de donaties voor de Stichting gaat het fantastisch!
Er zijn ook prachtige en lieve donaties anoniem gedaan. Diegenen kunnen we niet bedanken dus doe ik het hier :  DANK DANK DANK DANK DANK!

Op naar volgende week! Heel veel lieffs xxx