Dan pas ben je echt puissant rijk!

Ik hikte een beetje tegen kerst aan,
want onze traditie was altijd dat wij het vierde met mijn zus, zwager en hun kids; Maar tot ons grote verdriet, de meesten weten het inmiddels allang, zijn mijn zwager en zus respectievelijk 2 jaar geleden en vorig jaar na elkaar overleden.
Mijn nichtje en neef zijn veel te jong keihard wees geworden, wat hartverscheurend is.
Het gevolg is dat het te confronterend is om met elkaar aan de kerstdis te zitten; ik zou dan het enige ‘oude besje’ zijn met ook niet een heel super duper vooruitzicht. Dat zou alleen maar verdrietig makend zijn.
Dus door het jaar heen, doen we dingen samen maar niet met kerst.
Hierdoor koesteren we met z’n negenen de fantastische momenten die we samen hadden en daar teren we op!

Ondanks dit, heb ik een hele fijne kerst gehad;
Het begon met vorige week vrijdagochtend naar het overdekt zwembad, waar ik niet ben gaan zwemmen omdat dat met 1 long absoluut niet comfortabel is, maar ik ben direct naar het sauna gedeelte gegaan.
Mijn orthomoleculair arts had me toch een paar weken geleden aangeraden om zo vaak als mogelijk en zo lang totdat ik er flauw van word in een infrarood cabine moest gaan zitten.
En als jullie het nog onthouden hebben, heb ik direct een WieOWietje op Facebook gezet, en had ik in no time een top aanbod;
Hij had er allang kunnen staan, ware het niet dat ik “even’ ruimte moet maken.
En dat heb ik nog niet gedaan. Bij mij wordt het goede voornemen voor 2019 niet: op dieet, maar de zolder opruimen.

Omdat de cabine nog niet staat, ben ik met een goeie vriend  meegegaan en direct de cabine ingedoken, terwijl hij ging zwemmen.
Inmiddels zat ik er al een uur in, met de gedachte hoe goed het wel niet voor mijn gezondheid was, totdat mijn vreugde heel even omsloeg in twijfel:
er kwam namelijk een betweterige vrouw van dik in de 60 binnen.
Ze begon direct te kletsen tegen iemand die ze kende en naast me zat.
Ik luisterde lekker mee, had toch niks anders te doen.
Ik hoor haar zeggen: ‘langer dan een kwartier hier zitten heeft geen zin.’
Nee hè, wat zegt ze nou? Zou ze er verstand van hebben? meer dan mijn arts? Nee toch!
Ik hoopte dat ze me niet ging vragen hoelang ik er al in zat, maar ja mijn rode kop en bezwete lijf verraadde het volgens mij.
Ik laat me toch niet van de wijs brengen door een willekeurig iemand, sprak ik mezelf toe.
Uiteindelijk na anderhalf uur het roodgekleurde hok ( waar zie ik die kleur meer) maar eens verlaten.
Eenmaal gehesen in droge kleren, zijn we lekkah vis gaan eten bij de viskraam, die daar in de buurt stond; Ik had dat nooit eerder gedaan, en vond dat super interessant: want er komen natuurlijk allemaal vaste klanten en die beginnen met hun praatjes.
Ik hou daarvan!

Volgende dag krijg ik een app van een vriendin
of ik mee ging lunchen bij no.11, mijn favoriet!
Nou daar zeg ik geen nee tegen!
Het was een heerlijke middag!
Altijd leuk om lieve Jamie te zien, die daar werkt en ook nog fan van mijn blog is.
Niet te geloven, maar ik was nog maar net thuis of ik krijg weer een appje, of ik de volgende dag mee naar de film: WAD ging, daarna ergens een hapje eten en dan naar een  kerst-mis in het Sion Klooster in Diepenveen.
Nou je kunt me niet blijer maken met al die leuke voorstellen.
De film was beeldschoon, af en toe wreed, brrrrr zo niet leuk om te zien hoe een jong te pakken wordt genomen en het niet meer na kan vertellen.
Maar wat  is Nederland mooi!
Daarna gezellig gegeten bij een populaire Italiaan in de stad en door naar Sion; Ik had mijn keeltje, tijdens het eten goed gesmeerd om lekker mee te zingen dus ik had er zin in.
Sion was tot voor 3 jaar geleden, bewoond door een paar overgebleven monniken, deze hebben plaats gemaakt voor een Nieuw Sion waar van alles georganiseerd wordt.
De monniken zijn naar Schiermonnikoog vertrokken.

Daar aangekomen, was het al volle bak.
We konden nog net achteraan een plaatsje bemachtigen en zo lekker mensen kijken die maar binnen bleven komen; ze hingen uiteindelijk met de benen buiten.
Ik dacht nog even snel naar de wc te kunnen, de heenweg had iemand me begeleid maar de terugweg was minder: ik was totaal verdwaald, in die lange donkere gangen met van die enorme gewelven. Gelukkig kwam ik iemand tegen die me op sleeptouw nam zodat ik me weer bij de roedel kon aansluiten.

De mis begon met wat huishoudelijke mededelingen, oa:
dat er een collecte zou zijn aan het einde vd mis in de gang waar stilte geboden was, dus zei de priester:  ‘papiergeld maakt geen lawaai in tegenstelling tot munten.’ Hahaha, dat was een goede tip!
De mis was indrukwekkend met een groot strak koor, en wij? Wij met z’n allen zongen onze longen uit onze lijven, net of we er met z’n allen zo aan toe waren om te bezinnen!
Aan het einde van de mis heb ik heel zachtjes wat muntjes in de schaal laten glijden en daarna in stilte door de kolossale gang naar een warm drankje.
Weer een heerlijke dag gehad!

De volgende dag had ik met mijn kids afgesproken om naar de Hanos te gaan.
We hadden nog helemaal geen idee wat we gingen eten; we wilden niet eeuwig in de keuken staan maar gewoon lekker en gezellig.
We waren nog geen 2 minuten binnen, of we hadden allemaal een andere gedachte over de invulling van het diner; het lag zo ver uit elkaar dat ik zei: ‘laten we maar eerst koffie gaan drinken en dan kunnen we het rustig bespreken.
Ik dacht echt dat het ‘m niet ging worden maar uiteindelijk was het eind goed al goed en gingen we gierend de tent uit.
We hadden het weer fijn met elkaar gehad, en in onze mand lagen de dingen die we allemaal lekker vonden.
‘S avonds bij vrienden gegeten, wat natuurlijk uitdraaide op veel te laat in bed terechtkomen.

Het hield maar niet op met gezellige dagen en kerst moest nog beginnen,
Ik had het plan om bij thuiskomst, dat was 2.15 uur, nog gauw even wat kerstkaarten te schrijven en stilletjes bij de buren in de bus gooien maar ik merkte toen ik eenmaal thuis was hoe ongelofelijk moe ik was, dus ben in één streep door naar boven gegaan.
Het resultaat is dat de buren nog steeds geen kaart hebben gekregen van me.
Solly buurtjes!!!

De volgende ochtend moest ik nog wel wat in de zitkamer strak trekken;
het was een klein beetje ontploft, en ik wilde ook nog naar het bos voor dennengroen.
Ik loop altijd op het aller allerlaatste moment pas warm en dat is heel irritant, maar ik weet ook dat ook al lijkt het totaal in de soep te lopen, het altijd goed komt.
Zo ook deze ochtend, terwijl ik net aan de dag was begonnen en door het bos reed op zoek naar mooi groen, kwam ik gezinnen tegen die het ontbijt waarschijnlijk al lang en breed achter de kiezen hadden en nu liepen te wandelen.
Deed me een beetje denken aan Brigitte Kaandorp, die zo jaloers is op die ANWB stellen die ’s morgens op tijd vertrekken om een route te gaan fietsen, boterhammetjes bij zich hebben en een bon voor gratis koffie. Brigitte heeft zo’n geoliede machine niet thuis.
Nou ik ook niet hoor!

Begin van de middag kwamen mijn kids pas om te lunchen dus ik had nog wel ff tijd.
Uiteindelijk heb ik het weer lekker Chrismassy gemaakt.
‘S middags naarde film Bohemian Rapsody, moet je zien!
‘S avonds was het behoorlijk chill met Christmas Crackers, cadeaux en natuurlijk lekker eten!

Naast oa mijn jaarlijkse LV agenda vulling , kreeg ik ook een afwasmachine;
ik was er de week ervoor over begonnen dat ik het afwassen zo beu was, mijn vorige afwasmachine is een paar jaar geleden kapot gegaan en ik dacht ach die paar dingen die ik in mijn eentje vuil maak moet geen probleem zijn. Nou in de praktijk was het ff anders.
De kerstman kwam er mee voorrijden en meteen geïnstalleerd!
Zoo blij mee!
Wat voelt het rijk als je lieve kids en aanhang hebt. Je kan me dan niet gelukkiger maken, en als ze me dan ook nog eens verwennen………ja, dan kan het helemaal niet meer stuk!

2de Kerstdag is de vriend van dochter M jarig; dus die invulling van de dag was er ook al. 
Uiteraard lag ik weer veuls te laat in bed, weliswaar zonder alcohol in de bast, en de volgende ochtend kwam de hulp.
Daar ben ik normaal heel blij mee, maar vroeg opstaan voelde alsof het midden in de nacht was, en uiteraard zat er ook nog een restje wietolie in. Niet echt je dàt!

Terugkijkend naar de afgelopen week heb ik het heerlijk gehad!
Echt een dik kerstgevoel!
En als ik echt wil zeuren, zou het tof zijn geweest als we ook nog sneeuw hadden gehad , maar de warmte van liefde en gezelligheid heeft het driedubbel  en dwars gewonnen van de witte wereld; dat is maar vorm/ buitenkant, en we gaan altijd voor de inhoud!
Vandaag heeft een vriendin me uitgenodigd om mee naar de sauna te gaan, ook al zo verrukkelijk!
Het voelt al een hele tijd alsof ik elke dag sinterklaas of kerst heb, maar ik neem toch nog  steeds aan dat je niet met me wil ruilen: Ik ben heel dankbaar voor alle lieve dingen die me overkomen maar laten we eerlijk zijn, dat een goede gezondheid het allerbelangrijkste is in het leven daar zijn we het over eens toch?
Dan pas ben je echt puissant rijk!
Helaas is dit bij mij niet het geval, maar ik gedraag me alsof er zo goed als niks met me aan de hand is.
Daar vaar ik het ‘welst’ bij!
Ik dank iedereen die mij zulke fijne dagen hebben bezorgd, want de herinneringen van vorig jaar dat mijn dikke Mattie, mijn zus, vlak voor kerst overleed kwamen in oktober- november bij mij al boven drijven, zodat je je er niet echt op verheugd!
maar het is 1000% meegevallen! Ik kon er toch enorm van genieten, en dat terwijl ik er zooo tegenaan hikte.

Nu snel naar mijn kluppie voor de Battumse Quiz, heel het dorp in rep en roer want Iedereen doet mee aan deze wedstrijd! En allemaal even fanatiek!
Weer een gezellig avondje!
Het houdt maar niet op!

Tot volgende week!
Lieffss xxx