Vooral veul dansen!

Ik ben alweer te laat. Ik wilde gisteren mijn blog schrijven, kwam er een dikke kink in de kabel omdat ik op de één of andere manier niet in kon loggen.
Ik moest thuis zijn , op mijn eigen wifi adres, dan kon ik het fixen. Dus ff een daggie later.

Oeiii, ik merk dat het lichtjes begint te kriebelen want dit weekend is het  Carnaval.
Oeteldonk!!!
Ooh wat is dat toch een tof feest! Een feest van liefde en de gein!
Gewoon domme lol maken, domme proat houden, plezier maken en dansen!
Zat worden is niet het doel van de echte carnavalvierder.
Natuurlijk wordt er het één en ander naar binnen gewerkt wat alcohol betreft, maar tussendoor moet er goed gegeten worden, en ook af en toe een non alcoholische versnapering zorgt ervoor dat je halverwege de middag niet weggespeeld bent en dat je niet ergens op straat staat te kotsen, want dat is wel zo gênant.
Veul dansen en goed transpireren helpt ook goed om tot het gaatje te kunnen gaan. Polonaise en alaaf is uit den boze. Heb het lef nie…..haha. Dat zeggen ze een deurtje verderop.

Het grappige is dat elk carnavalsdorp z’n eigen cultuur heeft;
In Oeteldonk  val je bijvoorbeeld keihard buiten de boot als je je verkleed gaat als Kermit de Kikker, Piet Piraat of wat dies meer zij.
De Bossche vrouwen gaan ‘op chic’ : ze dragen een net zwart jasje met emblemen en allerlei andere ongein wat je leuk vindt om er aan te naaien, een elegante muts/ hoed uitgedost met de Oeteldonkse rood wit gele kleuren of een bontmuts. Een bontmuts is eigenlijk idioot voor zo’n zweetfeest  maar je geeft hiermee wel te kennen Bosschenaar te zijn of te willen zijn.
En de mannen gaan in boerenkiel of ook in een zwarte jas.
Stiekem is het ook een beetje uiterlijk vertoon hoeveel Oeteldonkse emblemen  je op je bast hebt want daarmee toon je aan hoelang je al meeloopt.
Het blijkt de laatste jaren ook dat je met deze dresscode makkelijker een overvolle kroeg binnenkomt; ze zijn daar in Den Bosch niet zo heel happig op mensen van buiten die van het feest niets begrijpen: iedereen is welkom maar het overgrote deel ervan denkt dat dan alles geoorloofd is: zat worden en handtastelijk zijn. Fout! Ongeschikt! Dit soort gasten verpesten de sfeer heel erg.
Er zijn ongeschreven regels, maar als je dat niet met de paplepel ingegoten hebt gekregen, ga je los!!!
Het is tegenwoordig zo ongelofelijk druk in de stad, dat uitsmijters toch af en toe een schifting maken of iemand binnen mag of niet, door aan de deur bijvoorbeeld de vraag te stellen hoe prins Carnaval heet.

Ik ben een paar jaar geleden nog met mijn zus de hort op geweest, zij zat toen  in een rolstoel, we wurmden ons overal doorheen;
Zo’n beetje heel de stad kende haar omdat ze samen met haar man Rico het Grand Café Silva Ducis op de Parade hadden, dus kwamen we best gemakkelijk door de drukte omdat men zo lief was om ruim baan voor haar te maken.
Dat ging zo: ‘aan de kant, Manola Bosmans moet er door!’, en hup men vloog aan de kant voor haar, en terwijl ze door de menigte ging kreeg ze van deze of gene een kus, een handdruk of een snelle liefdevolle hug;
Ze was erg geliefd in de stad!
Voor Manola was het eigenlijk vreselijk want door die drukte zat ze tegen kruizen aan te kijken. Maar we hebben het saampjes enorm gelachen, alhoewel het zo allerbarstens vol was kwam je wel minder snel je maten van vroeger tegen.
Lang leve het mobieltje!

Je kunt het vergelijken met Battumse kermis: men komt er jaarlijks speciaal voor terug,  en dat is zo dierbaar.

Er zijn mensen die heel goed zijn in carnaval vieren: die verstaan het ‘vak’. Die hebben zo’n jaloersmakende humor.
Ik ben niet verder gekomen dan een kerstboom in een kinderwagen te leggen en daarmee bekijks te trekken. De kunst is dan om zo ongelofelijk dom, maar let wel, serieus over de ‘baby’ te praten met anderen. Als je geen fan van Carnaval bent, snap je daar helemaal niets van.
Maar dat is ‘m nou net de kneep.
Je lult gewoon tegen iedereen, nou daar heb ik totaal geen moeite mee.
Ik had een keer mijn zwager ongelofelijk tuk: ik had een blonde pruik op mijn kop en was aardig vermomd; ik liep op hem af omhelsde hem heel enthousiast en aardig hoerig (voor zover ik daartoe in staat ben) en vroeg aan hem of hij me nog kende; Bij mijn zwager gingen de radartjes heel hard draaien, wie is dit wijf? Hij werd er aardig ongemakkelijk van, mijn zus stond erbij. We lachten in ons vuistje. Toen hij er even later achterkwam was hij heel blij dat het slechts een grap was. Hahaha!

Al heel jong krijg je het carnaval virus mee;  in mijn tijd was er voor de jeugd een tent met muziek en hossen maar!
Maar in de puberleeftijd vindt je andere dingen inmiddels ook heel leuk:
Kussen aan de kant. Het was allemaal zeer onschuldig, maar als je ’s avonds thuiskwam had je toch best wel schrale lippen.Van de kou denk ik toch?!
Je wist niet hoe snel je langs je ouders moest komen om dat maar niet te laten zien.
Ik heb gisteren beloofd, dat ik volgend jaar weer meega. nu al zin an!
Ben heel benieuwd hoe ik er dan bijhang;

Zo had ik dat ook bij het telefoongesprek met KPN over mijn internet problemen: De jongen vroeg me of ik nog vragen had. Ik zei nee.
Hij zag dat ik met mijn mobiel abonnement niet meer bij hen was, dus vroeg hij waarom ik overgestapt was.
Ik zei dat ze te duur waren. Tegenwoordig niet meer, zei hij want we zijn in prijs gezakt. ‘Mooi, maar ik heb net een contract van 2 jaar afgesloten.’
‘Ooh dan maak ik er een melding van dat ze in 2021 contact met u op gaan nemen.’
ik zat naast mijn dochter, en terwijl hij dat zei, keek ik haar aan en stak 2 vingers op, zo van: 2 jaar????!!! Ik weet niet eens of ik er dan nog ben. Mijn dochter had dezelfde reactie.
We moesten lachen.
Het was een beetje surreëel. Misschien moeten wij dat telefoontje wel voeren, mocht jij er niet meer zijn, zei ze lachend.  Nou ik ga mijn best doen KPN gewoon zelf te spreken over 2 jaar. Punt!
We weten heel goed wat er boven ons hoofd hangt, en maken er soms maar grapjes over.

Gisteren werd mijn achternichtje ( voelt gewoon als nichtje) 1 jaar!
Dat moest uiteraard gevierd worden. Dus met mijn aanhang naar het feestje.
Sommigen schrokken heel erg toen ze mij met Manola’s pruik zagen, omdat het leek of zij er zat. Ik vind dat een groot compliment als ik iets van haar weg zou hebben.
Zo schattig om te zien dat zo’n kind er eigenlijk nog niet zoveel van snapt; cadeautjes, veel mensen en veel kids.
Oeiii dat was best druk. Ik denk dat ik voorlopig geen oma wordt, want mijn kids vinden het nog ideaal om te gaan en staan waar ze willen.

Het was ook een beetje carnaval, leek het,
want de kindjes hadden het verkleed op school gevierd en de ouders, waren al in de stad geweest of gingen gelijk door.
Een hele goeie vriendin van mijn zus ging met mijn neef op stap, het kriebelde enorm bij mij maar ik was verstandig. Viel nie mee om dat te zijn, maar ik kan dat helemaal niet volhouden denk ik.
Ik heb iedereen beloofd om volgend jaar mee te gaan.
Ik verheug me er nu al op!

Nog even terugkomend op het verjaardagsfeestje: cakesmashen mocht natuurlijk niet ontbreken……
Een prachtige taart die in een paar minuten oorlogsgebied was; Nola, de jarige, keek eerst de kat uit de boom maar even later was het raak en zat het overal!
Inge Maric van Inge’s Cup&Cake factory uiteraard uit Den Bosch, had nog meer beeldschoons en overheerlijks gemaakt! haar patisserie is een hele dikke aanrader!!

Volgende week ga ik naar de wintersport!
Vorige week heb ik er over geschreven dat een hele goeie jeugdvriendin mij haar appartement heeft aangeboden.
Het is zoooo lang geleden dat ik op de latten heb gestaan, maar ik heb er zo’n ongelofelijke zin in!
Lekker chillen achter een glühwein of warme chocolademelk.
Ik probeer te gaan skiën maar weet niet of mijn conditie goed genoeg is.
We gaan het zien.
De voorspellingen zijn afwisselend bewolkt, zon en sneeuw. In ieder geval niet zo idioot warm als de vorige weken; dat was wintersport in kottte broek!
Hele dikke kans dat de blog van volgende week over mijn ervaringen tussen die witte bergen gaat;
als het niet vrijdagavond is, dan wat later! HIHI!
Maar hij komt wel!

As maandag heb ik trouwens mijn 6de kuur alweer van de 18! Voor mijn gevoel gaat het best snel. Ik zou ze het liefst allemaal achter elkaar hebben, ben ik er lekker snel vanaf.
Ik geloof dat ik wel eens betere ideeën heb gehad.

Het was toch weer een fijne week! Veel liefs! Tot volgende week! Xxx