Kiezen……pffff wat een probleem!

 Vrijdag 3 mei 4.30 uur, de wekker gaat in Amsterdam.
Blij werd ik er natuurlijk niet van dat matineuze tijdstip maar het was voor een heel goed doel: we gaan met vakantie!
Ik ga met mijn 2 dochters naar een resort in Turkije! Al tig keer verteld!
De avond ervoor waren we er al. Eerst nog even heerlijk een pedicure behandeling, zodat ik er daarginds ‘mooi’ bij zou zitten, nou zeg maar liggen!
Samen gecheckt of we niet dingen 3x mee zouden nemen, dus lekker efficiënt op pad.
Uiteindelijk zijn we veel te laat gaan slapen. maar het vooruitzicht was alleen maar uitrusten dus geen probleem.
De Über stond netjes op tijd voor de deur, en voordat we het wisten waren we in ons resort.
WoooW alleen de lounge was al indrukwekkend. Veel marmer en vriendelijke mensen achter de receptie. We konden de lunch nog snel meepakken. Nou laten we de ‘ellende’ van niet kunnen kiezen maar aangaan dan.
Ik wist niet wat ik zag. Waarschijnlijk kennen heel veel mensen dit concept allang, maar ik was een groentje. Ik weet niet eens meer wat mijn keus was die eerste middag. Maar dat ik de komende week zou gaan genieten van al dit was wel duidelijk!

 Het voordeel van vroeg vliegen was dat we nog een halve dag hadden.
Op de kamer stond een strandtas met 3 handdoeken voor ons klaar, dus gaan met die banaan!
We kozen voor een plek op het deck/ steiger in zee; ligstoelen met een heerlijk groot kussen en parasol uiteraard. Niks meer aan doen! Geen last van luidruchtige mensen, viel ons al direct op.
Dik insmeren, leggen! Ondertussen zie je mensen met, stukken watermeloen, wafels, ijsjes en cocktails. Nou wij dan ook op een gegeven moment maar aan de cocktail. Een Moijitoo’tje is nooit weg! Je wordt zo vrolijk van goed gezelschap, een mooie en comfortabele omgeving, de zon en dan nog dat drankje wat het nèt effe af maakt. Hier konden wij het wel uithouden.
Voor we aan tafel gingen nog de sauna in, douchen, even relaxen om aan het volgende te beginnen.
‘S avonds weer naar het buffet, wat er totaal niet aangevreten bij lag na 2 uur toen wij kwamen. Nee echt keurig, nergens vieze schalen waar de dressing overheen droop. Niets van dat al. Ze hadden ook vegan food. Zo liefdevol opgemaakt allemaal.
En na het diner, entertainment. Een circus uit Moskou! Daarna dansen bij de terrasbar. Wij hadden het echt leuk! Om 00.00 uur precies stopte de muziek.
We hadden het gevoel dat dat we een hele goede keuze hadden gemaakt, dus met een glimlach op ons gezicht zijn we dankbaar in slaap gevallen.
Het was in het begin nog wel een beetje uitzoeken welke kant je op moest voor iets maar na dag 2 ben je ervaren gast;
je weet precies waar je ’s ochtends moet gaan liggen, en naarmate de zon draait waar je de dag zonnig moet eindigen.
De eerste ochtend, checkte we vanaf ons balkon hoe de mentaliteit hier was : is het handdoekje leggen? om 8 uur nog helemaal niks. Gelukkig, want dat is vreselijk. Rennen voor je favoriete plek, moet er niet denken. Daarom hebben we ook reviews gelezen en best veel tijd gestopt in het zoeken naar een beschaafd en relaxed resort.
Dus ook op dag 2 lagen we op de plek waar we wilden liggen, maar niet voordat we naar the gym waren geweest; Ik heb alleen maar op een loopband gestaan om te wandelen. Wel fijn om zo de dag te beginnen.

Dit werd onze eerste volle dag. Nou ik kan je zeggen, je bent best druk.
De zon scheen al dus we wilden zeker niet in bed blijven liggen. Hoppa, ontbijten! Alles alles alles is er, zelfs champagne waar je de dag mee kan beginnen, maar ook de hele dag mee kunt doorgaan. Jeetje!
Lunch idem dito. Ik merkte dat ik de gezonde dingen uitkoos. Dus 5 kilo aankomen ging ‘m waarschijnlijk niet worden.
Deze keten van resorts heeft ooit sporters uitgenodigd voor een verblijf om aan te tonen dat je heel gezond kunt eten bij hen. En dat is ook zo, kijkend naar al dat gezonde lekkers.
Overigens zaten er heel veel Engelsen, Russen  wat denk je wat? Totaal geen last van gehad! Niet luidruchtig, niet zat al in de vroege morgen. Niets van dat al. Echt fijn!
Nederlanders waren er nauwelijks, we hebben 2 stellen ontdekt dat was alles . Vonden wij best rustig. Het was geen volwassenen only resort, dus hadden we ook kiddo’s. Totaal maar dan ook totaal geen last van gehad. Er waren geen krijsende kinderen aan tafel of in het zwembad. Relaxt toch?!
Als ik dit nu zou lezen, zou ik het niet geloven maar het was toch echt zo.

We hebben eigenlijk de hele week met niemand contact gehad,
wel zo rustig, behalve met het animatieteam; een team van 5 jongelui die langs je bedje komen vragen of je mee wil doen aan één of andere activiteit, nou ikke nie. Ze waren absoluut niet vervelend, heel vrolijk en maakten een praatje met de gasten. Ze kenden een paar woorden Nederlands, en zeiden dan op een gegeven moment: ‘hee mooie meisje’en gingen dan verder in het Engels wat ook niet al te perfect was bij deze of gene. Dat was eerder grappig dan dat ze er iets anders mee bedoelden.
‘S avonds kwam je ze weer tegen bij de show, en bij de disco dansten ze ook mee, nog steeds volledig aan het werk. Dus geen flirts of zo zo van die gosers bij de jonge meiden.
Als ze een dag vrij hadden, waren ze er ’s avonds gewoon. Zo veel plezier hadden ze in hun werk, en dat zag je ook. Ik heb dus nergens aan meegedaan, maar ze hadden een goed program waardoor je ook weer niet het gevoel krijgt, aan het einde van je verblijf ineens een gestuffte kalkoen te zijn.

Volgende week komen de details,
daar had ik nu geen tijd voor, te druk met niks doen! maar dat ik genoten heb, is een feit. het flink zoeken naar het resort waar het goed toeven is zonder je te ergeren heeft zijn vruchten afgeworpen!
Het was niet alleen een goddelijke week maar ook een hele dierbare! Ik voel me gezegend!
De beren die ik, van te voren, op de weg zag: Is het niet veel te warm voor me met die pruik op, moet ik zwemmen met een shawl om, of met mijn ronde kale bolletje, want mijn pruiken kunnen niet tegen zee- en chloorwater. Had namelijk nog vlak voor vertrek gegoogled of ik er mee het water in kon, maar dat kon niet. Punniek !
Ik had mijn oude en mijn huidige pruik meegenomen: overdag was ik een brunette, en ’s avonds zwarte Lola hihi.  Niks aan de hand, kan allemaal in deze tijd!
Het is allemaal goed gegaan. had me weer om niks druk gemaakt.

Het was een hele hele hele lieve week!
Tot volgende week vrijdag!
Liefs, xxx