Ik moest tijdens een maaltijd die 5 kleine ‘bommenwerpers’ in één keer innemen!

Vorige week schreef ik dat ik de App: Too Good To Go heb geïnstalleerd , en dat ik diezelfde vrijdagavond op 2 adressen voedsel ging ophalen. De eerste was 14 km verderop, niet zeer footprint verantwoord maar het weg laten gooien is ook jammer. Tussen half 6 en 6 moest ik het bij de bakker ophalen; natuurlijk ging ik weer op het laatste moment. Ik dacht dat ik wist waar ik ongeveer moest zijn en toen ik op de plaats van bestemming was, stond ik voor een Hondentrimsalon op de Rijksstraatweg in Twello. Ik dacht huh? Dit klopt niet. Snel bellen naar de bakker voordat ze dicht gaan. Ik stond, qua naam, op de goede weg maar in het verkeerde dorp. Ach stom ineens realiseerde ik me dat ik gewoon bewusteloos naar dit adres was gereden. Ik had nog 6 minuten. Opschieten dus.
Daar aangekomen hoefde ik alleen mijn meegenomen tas te overhandigen en daar ging in: 2 gesneden broden, 2 croissants, 6 mini krentenbollen en een appelflap. Alleen 2 broden kost al meer dan 4 Euro.
’s Avonds tussen half 9 en 9 moest ik mijn ‘bestelling’ bij La Place, aan de A1, ophalen.
Ook daar kwam ik uiteraard  ‘net aan’ binnen met mijn linnen tasje……….
Alleen al het parkeren op een lege, donkere, herfstachtige parkeerplaats aan de grote weg, voelde spooky. En dan heb ik het nog niet over het binnenkomen in een verlaten eetschuur waar ze aan het schoonmaken waren. Voelde me net een zwerver die spullen, die anders de container in zouden verdwijnen, kwam ophalen. Maar ja ik had er wel dik voor gelapt, hahahaha!
Het stond bij de kassa klaar voor me: een grote smoothie banaan- sinaasappel, een vruchtentaartje, 2 broodjes, een bakje pompoensoep en een bakje gegrilde groenten. Hell Yeah!!
Op de terugweg bleek de afslag die ik moest hebben afgesloten te zijn dus moest ik ook nog een eindje omrijden. Lekker goedkoop gescoord, maar er wel kilometers voor moeten rijden.
Vandaag heb ik ingeschreven bij de bakker uit mijn dorp. Dat kan ik lopend ophalen. Ben heel benieuwd wat ik krijg.
Binnenkort ga ik ergens sushi ophalen, wil ik ook wel eens proberen.
Mensen uit grote steden hebben heel veel keus: ik zou zeggen, vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan! Was er uiteindelijk best druk mee, die avond, maar vond het leuk om te doen.

De volgende dag, zaterdag, had ik een reünie van een wedstrijd op golfclub Hilversum; het was vroeger een populaire nationale wedstrijd voor de jeugd, waar ik jaren aan mee heb gedaan. Voor mijn gevoel wel 100 jaar geleden .
Het was de HouwTouw mixed wedstrijd. Er deden vroeger zeker 150 man aan mee, en ik zag op de beker dat ik ‘m in 1978 gewonnen had samen met een jongen die er helaas niet bij kon zijn. Foei, wat lang geleden! Deze keer was het maar een heel klein gezelschap.
Ik heb niet meegespeeld, maar heb de laatste 9 holes, in een buggy van de caddiemaster gekeken naar het spel van de deelnemers. Mijn oudste vriendin, we schelen 3 maanden en hebben bij elkaar in de box gelegen omdat onze ouders bevriend met elkaar waren, speelde ook niet mee dus reed gezellig met me mee. We stopten bij elke partij even om te zoenen; heel bijzonder dat niemand veranderd was, en eigenlijk ook niet veel ouder geworden. Ik wel denk ik.
Na de wedstrijd, borrelen en daarna diner. Ik wilde in de eerste instantie niet gaan: ik vond het niet fijn om tegen diegenen met wie ik in gesprek raakte mijn ‘zielige’ verhaal te vertellen. Ik ben toch gegaan en mijn ‘kijken wat het wordt pet’ opgezet.
Ik merkte al gauw dat men mijn verhaal al gehoord had, omdat het een klein kluppie was, zoemde dat zo rond dus hoefde ik niet bij Adam en Eva te beginnen en dat scheelde een slok op een borrel.
Na de borrel, aan de dis gegaan; het selecte gezelschap was zo gezellig dat naast, en tegenover wie je kwam te zitten maakte niets uit, allemaal even leuk! terwijl ik aan tafel zat, moest ik ineens denken aan de avond ervoor, hoe ik met mijn linnen tasje bij La Place binnen schuifelde als een zwerver en nu zat ik hier aan het damast; vond het contrast wat groot, moest ook in mijzelf gniffelen. Dol op contrasten!
Het liefst drink ik op één dag een bak koffie met de putjesschepper: vroeger bij ons veel geweest om verstoppingen op te lossen; Hij heette Jos, super kerel! Hij had een beige salopette aan met bijbehorend beige pet, geen tanden in de mond maar wel altijd pruimtabak! Wij kids vonden het zo smerig om in het open gegooide riool te kijken, maar hij had er totaal geen last van. Zo’n gouden kerel!
En op diezelfde dag ook een kopje thee drinken bij de koningin zei ik vroeger altijd, doelend op Juliana of Beatrix.
Ben dol op contrasten.

Heb een heerlijke dag gehad! Het voordeel van ouder worden is dat mensen om je heen zo verdomde aardig zijn; bijna iedereen heeft, door de jaren, helaas wel wat naars meegemaakt wat je doet beseffen waar het werkelijk om draait in het leven.
Niemand die er die dag ‘opgepompt’ bijliep van: kijk mij eens! Ik ben me toch geslaagd in het leven, nee niets van dat al . We waren enorm blij elkaar na 40 jaar weer te zien!
Liefde, liefde en nog eens liefde! Ik blijf het zeggen: Ik voel me gezegend!

De volgende dag, was het even iets minder leuk omdat ik onderuit ging in bad…..
Ik had van mijn vriendin heerlijke Rituals dingetjes gekregen, waaronder showergel.
Ik heb de douche in mijn bad, en terwijl ik de douche aanzet en er onderduik, bedenk ik me dat ik de showergel  vergeten was. Dus, wil ik even snel uit bad stappen. Oeiiii, in een split second lag ik in onderuit in de badkuip; ik was uitgegleden. Gelukkig niet met mijn hoofd tegen de badrand, maar het was behoorlijk pijnlijk. Voor hetzelfde geld waren ze me weer kwijt, net als laatst: stel ik had de douche even uitgezet om die fles te pakken, en  lag ik buiten westen in het bad omdat ik wèl met mijn hoofd tegen die badrand gevallen was, zouden ze me 1 2 3 niet daar zoeken, maar waar wel: auto en fiets voor de deur, telefoon in mijn slaapkamer maar waar is Tanja? Gelukkig is het niet gebeurd, dus geen beren zoeken op de weg.

Maandag was de dag van de waarheid: de start van de nieuwe chemokuur!
Ik had al een paar dagen de pillen in de ijskast liggen; 5 kleine pilletjes en een antimisselijkheidspil, die ik een half uur voor die 5 stuks in moest nemen.
Dat heb ik niet gedaan en dat heb ik geweten ook!
Bij de intraveneuze chemo, die ik hiervoor had,  heb ik die pil na 1x niet meer ingenomen, omdat ik er zo’n ongelofelijke obstipatie van kreeg dat ik het de 2de keer zonder die pil heb geprobeerd, en dat bleek uitstekend te gaan.
Deze chemo is milder, zei de dokter, dus ik dacht dat het nu wel weer zonder zou kunnen.
Ik moest tijdens een maaltijd die 5 kleine ‘bommenwerpers’ innemen; ik had ook officieel voorlichting gehad, van de assistente maar dat was alweer 3 weken geleden, dus ik heb alle gebruiksaanwijzingen nog een keer gefocust gelezen of ik nou echt die 5 stuks, ieder apart irritant goed verpakt in een doosje, in één keer slikken moest. Ik zag mezelf al liggen in het ziekenhuis, terwijl ze bezig waren mijn maag leeg te pompen.
Okee, bamm: een lichte maaltijd genomen, zoals voorgeschreven en de boel lekker weggeslikt. Mijn arts had me ook gezegd, dat ik er waarschijnlijk niet veel van zou gaan merken.
Dat klonk me als muziek in de oren!

Maarrr in werkelijkheid ging het anders: ik werd al heel snel niet heel lekker. En naarmate de tijd verstreek werd dat steeds erger. Op een gegeven moment hing ik een paar keer  boven de plee; ik had niet heel veel gegeten die dag, dus de maag kwam een aantal keren bungie jumpend naar boven die dag. Vreselijk. De assistente had me gezegd dat als ik toch misselijk zou worden, ik die pil alsnog zou kunnen nemen.
Niet gedaan, ik wilde zien wat er gebeurde.
Nou het resultaat was dat ik met een spuugbak naar bed ben gegaan, maar die gelukkig niet nodig heb gehad.
Nu dan toch maar die pil slikken as maandag, en dan kijken of mijn arts gelijk gaat krijgen.
Maandag heb ik weer een afspraak; een uur van tevoren bloedprikken, en hopen dat dat er redelijk stabiel uitziet.

PS: ik heb weer een Too Good To Go bestelling gedaan, en aan het einde van de middag opgehaald, bij de plaatselijke bakker: een heel brood, 6 vloer kadetten, een pak rozijnen-notenbrood, een tompouce en een hazelnoot taartje, een citroencake en blokjes boterkoek! Kost normaal 15 E, nu 5!
Hoop niet dat ik er verslaafd aan raak, dat ik het gewoon aanschaf om te kijken wat ik voor die paar Euri krijg. Ik heb altijd om mijn zwager moeten lachen, als die ’s nachts niet slapen kon, dan bestelde hij van alles bij Tell Sell wat op tv indrukwekkend groot leek en eenmaal thuis bezorgd was het een aanfluiting. Kijken hoe ik dit ga managen.
Verheug me al op de feestdagen: gewoon mijn gezin overal wat op laten halen en dan een verrassingsdiner hebben. Lijkt me echt super! Wie weet!
Als we het allemaal gaan doen, verspillen we minder, dus installeer ‘m zou ik zeggen!
Het was een misselijke maar verder wel een rustige week!

Tot volgende week vrijdag!
Liefs, xxx