Even stoppen bij de Chinees, en tijdens het rijden lekker lunchen achter het stuur!

En weer een week voorbij! En zo kachelen we langzaam naar de kerstdagen toe;
Wat me enorm opvalt is, dat Sinterklaas niet meer zo heel erg mee doet: kerstbomen staan al overal voor en in de winkels te prijken; je wordt echt al behoorlijk ondergedompeld in kerstsfeer!
Jammer. Hoewel naar alle waarschijnlijkheid straks het landelijk bedrag wat is uitgegeven aan dit kinderfeest weer hoger zal zijn dan vorig jaar ( lekker alles online bestellen, gemak dient de mens) maar qua versiering in de winkels merk je er nauwelijks iets van: in Nederlands’ lievelingswinkel: Action struikel je niet alleen over mensen maar ook over de kerstballen en wat dies meer zij om het geluksgevoel van de koude Decemberdagen in huis te halen.
Ik heb de laatste jaren best moeite met het kerstfeest omdat wij dat altijd met mijn zus en haar gezin vierde en zoals ik jullie verteld heb is mijn zwager 3 jaar geleden overleden en mijn zus 2 jaar geleden. Mijn zus was echt een kerstdier; als je in hun huis in het bos kwam, was het feeëriek; dat hoorde ook echt bij zo’n boshuis. Haard en kaarsjes aan met uiteraard een boom vol lichtjes enz.
Het was zo dierbaar! Daar hebben we hele goeie herinneringen aan.
Maar laat eerst de Sint hier maar zijn en over de zonnepanelen manoeuvreren om kindjes blij te maken!

Afgelopen zaterdag had ik een afspraak bij Lingerie ( zoals de Amerikanen zo mooi zeggen: lanzjureee) La kemme in Deventer. Door al dat afvallen moest ik een andere maat prothese, maar ook omdat de plaklaag die tegen het lichaam aan plakt had losgelaten.
Ik had daar begin van de middag afgesproken met één van mijn dochters; maar ik had enorm veel zin in nasi van de Chinees, dus had ik het lumineuze idee om even te stoppen bij onze lokale chinees want dat was toch op de weg naar Deventer, en dan tijdens het rijden lekker te lunchen.
Je moet wel even bedenken dat ik mijn nieuwe Karretje net 2 dagen had; hartstikke schoon dus. Tijdens de rit ben ik zo voorzichtig mogelijk geweest met knoeien, maar toen ik eenmaal in Deventer geparkeerd had, moest ik heel voorzichtig uitstappen om het gemorste spul, op mijn borst, veilig naar buiten te brengen. In het bakje onder de handrem had het ook ‘gesneeuwd’, en ik dacht nog wel dat het wel goed was gegaan. 2 dagen een schone auto onder de k.nt en hoppaaa!
Ben heel blij met de auto: 16 jaar oud maar ziet er uit als nieuw. Ik heb, met die automaat, het gevoel dat ik elektrisch rijd want hij zoeft zo lekker. Je ziet het…. een kinderhand is gauw gevuld. Aan mij is een Tesla nog lange niet besteed; ben hier al zo blij mee!

Inmiddels loop ik er weer ordentelijk bij met de aanschaf bij Margreet van La Kemme, ben er al jaren klant. Mocht ik toch een bh van haar uitzoeken! Hoe lieff! heel blij mee!
Deze week ben ik ook weer heel erg verwend met cadeautjes bloemen en maaltijden! Het is zo bijzonder hoe enorm ik verwend word!

Afgelopen week bij de arts was ik eindelijk 3 ons aangekomen, waar hebben we het over? Dat dit ooit nog een dingetje voor me zou worden! Het kwam door de andere antimissleijkheidspil die hij mij gegeven had, voor de maandag en de dinsdag.
Ik zei hem dat ik had gehoord dat hij niet zo’n voorstander van dat medicijn is, en vroeg hem waarom niet. Hij vertelde dat één zo’n pil 10x de de dosis van Prednison is.
Oepsss!
Hij zei over 1 à 2 weken de dosis te verlagen, maar nu nog niet omdat ik eindelijk aangekomen was.
Ik slikte het maandag tegelijk weer met de bommetjes, en voelde me goed;
Ben aan het eind van de middag naar Gerrie Arnoldus gegaan voor een Reiki behandeling. Ik was druk, door die pil wordt je hyper. Eenmaal op de behandeltafel hoor je me niet meer, dan doe ik mijn ogen dicht en val soms in slaap. Heerlijk!
Na de behandeling moet er water gedronken worden om afvalstoffen te lozen; ik nam het volle glas aan en wat ik deed, weet ik niet maar voordat ik het wist lag het glas op de grond en was het één waterballet. Ik veer op om snel iets te pakken om de boel droog te deppen, maar door het hyper zijn lette ik nergens op en knalde ik met mijn voorhoofd recht op een punt van een boekenplank. Pats, dat doet pijn! Gerrie deed direct haar hand erop en 3 minuten later zag je er niks van en deed het ook geen pijn meer.
Reiki is echt heel bijzonder, kan het eenieder aanraden!
Gerrie heeft het geweten dat ik in the house was.

De volgende ochtend stond ik aardig oké op, en ineens begin van de middag merkte ik dat ik die straffe extra pil was vergeten; met wat de arts er over verteld had dacht ik: weet je wat, ik neem ‘m niet meer vandaag. Ik eet best goed dus lijkt het me een zegen voor het lichaam als ik zo’n zwaar ding niet slik. Ik denk dan: zou het universum mij ervan weerhouden hebben en mij in laten zien dat ik slechts met 1 zo’n pil toekan? We gaan het zien volgende week dinsdag of het structureel zo kan.
Ik ben ongelofelijk vergeetachtig! Het wordt er allemaal niet beter op!

Heb me deze week goed en niet goed gevoeld; Ben nauwelijks buiten geweest, terwijl het soms best mooi weer was. Het is nu vrijdagavond en je zou zeggen dat, naarmate de dagen vorderen, ik me beter zou voelen zodat ik weer een soort van okee as maandag aan de volgende kuur kan beginnen; maar eigenlijk is dat niet zo: heb niet heel veel energie en de pijn in mijn rug gaat maar niet over.
Eigenlijk zou ik deze week onder de CT scan hebben gemoeten, maar er is iets fout gegaan bij de aanvraag ervan zodat ik pas volgende week kan. Maandag 9 dec uitslag.
Aankomende maandag hoef ik geen bloed te prikken , niet naar de arts om te kijken of de waarden goed genoeg zijn ènn…. ik hoef niet op de weegschaal. Heb ik tenminste nog een week om bij te eten.
Zo schattig, iedere keer als ik naar de weegschaal loop, in de spreekkamer, zegt de arts:
‘rechtsboven indrukken!’ Deze weegschaal staat er sinds een jaartje denk ik, dus inmiddels moet ik het knopje wel kunnen vinden.
En ik vind ‘m iedere keer, ook zonder aanwijzing. Elke week doe ik zo’n beetje hetzelfde aan als de weken ervoor dat we het precies weten. Ik doe niet aan een modeshow voor de dokter; als ik soms zie, hoe mensen helemaal opgetuigd zijn voor een afspraak moet ik altijd een beetje lachen;
Ja, je moet de specialist wel effe laten zien dat je van hetzelfde kaliber bent, hij of zij zou zich eens vergissen in jouw levensstandaard. Alsof een arts daar mee bezig is.

Het was een lieve week qua verwennerij, maar verder vond ik er helemaal niks aan; het blijft spannend of de chemopillen aanslaan. maar daar heb ik vlgnde week vrijdag nog geen uitslag van.
Voor wie sinterklaas gaat vieren: heel veel plezier! Maar hopen dat je lief bent geweest!

Tot volgende week vrijdag!
liefs, xxx