Een gezellige roze lijkt me wel wat!

Weer een week verstreken.
Met leuke en minder leuke dingen.
Ik begin met leuk:
We zijn naar het kerstcircus in Carré geweest.
De mooiste acts komen voorbij, allemaal prijswinnaars van de prestigieuze Gouden Clown tijdens het jaarlijks circusfestival van Monte- Carlo.
Het is zo’n fantastisch iets om te doen met je familie; Carré leent zich uitstekend om een mooi kerstgevoel te krijgen. Wij gaan er al jaren heen, samen met een vriendin met haar kids. Iedereen blijft het hartstikke mooi vinden.
We hebben niets gemerkt van het ongeluk wat de avond ervoor plaatsvond: een koppel wat uit de nok gevallen is. Had een klein beetje het idee dat alle andere acrobaten met hun ‘gevaarlijke’ acts toch ietsje voorzichtiger waren dan anders.
Daarna lekker uit eten met z’n allen bij de Baret, om de hoek, de eigenaren komen uit Deventer. Superleuke tent!

Mijn infrarood cabine die hier 2 weken geplaatst is, is een succes: ik ga er in ieder geval ’s avonds in, maar als het ff kan ook ’s morgens. Ondertussen zit ik heerlijk Netflix of TV te kijken door het glas van de cabine. Zalig! Het is natuurlijk beter die tijd te benutten om te mediteren, maar ik zit er best lang in dus doe ik het allebei.
Ik probeer mijn hersenen, in mijn gedachten, te bevriezen zodat de plekken die er zitten niet groter kunnen worden. Dat is mijn meditatie, vind het wel heel moeilijk om dat te visualiseren maar ik probeer het toch. De geest is zo belangrijk!
Maar terwijl ik mediteer vliegen mijn gedachten af en toe alle kanten op. Ach…. al doende leert men.

Afgelopen woensdag bij mijn oncoloog geweest voor de uitslag van mijn bloed, om te kijken of mijn lichaam de nieuwe medicijnen aan kan. En dat was oké. Dus ik ben begonnen aan de volgende kuur.
De volgende dag naar de radioloog , ik zei tegen mijn oncoloog dat ik de radioloog een verdomd aardige vent vond. Hij keek me aan en zei: ‘je moet zeggen dat je gehoord hebt dat hij fotografeert en dat jij ook fotograaf bent.’
Dussss…..zei ik dat tegen hem, hij moest lachen dat mijn arts me dat verteld had.
Hij fotografeert stillevens. Mocht je nou zoiets aan de muur willen hebben, Google maar Charles Niël. Ik maak ff reclame voor hem.
Maar even over serieuzere dingen: ik heb hem verteld dat ik voor bestralen ga en hij vond dat een uitstekende keuze.
We hebben wat vragen gesteld, zoals: is er grote kans op beschadiging van iets wat niet geraakt moet worden? Zijn antwoord was nee.
Wat zijn de bijwerkingen:
Ja daar komt ie dan: HAARVERLIES! Neeeeeeeee, niet weer! Dat is dan voor de vierde keer dat ik aan de pruik moet. Ik weet dat het niet het allerbelangrijkste is maar ik baal er wel van. Het schijnt ook dat vrouwen die hun haar verliezen, tijdens een kuur, dat echt het allerergste vinden. Ik snap het wel maar zooo erg vind ik het nou ook weer niet, maar toch….
Misselijkheid en vermoeidheid gaan weer mogelijk om de hoek komen.
Deze bijwerkingen horen ook bij mijn medicijnen, dus kom maar op.
Na ons gesprek moest ik een masker laten maken voor de bestraling, dat was een soort rijstevel met gaatjes die in warm water werd gelegd en daarna over mijn hoofd werd strak getrokken. Was wel lekker, een warm handdoekje wat je bij de chinees of in het vliegtuig krijgt. Daarna werden er 2 ogen en een mond uitgeknipt, en klaar was Kees!

Daarna met mijn futuristische masker naar de CT scan, en daar werd er van alles opgetekend door 2 lieftallige jongedames. En toen onder de scan om de plaats te bepalen waar alle plekken zitten.
Volgende week krijg ik het bestralingsschema, het moet eerst in een team besproken worden en dan is het gaan met die banaan!!
Het wordt in ieder geval 12x achter elkaar op werkdagen dus het zal 2,5 week duren neem ik aan.
Pffff!
Ik ben inmiddels bij bijna alle poli’s geweest op urologie en Maag, Lever en Darm na.
Hoop daar ook niet te komen. Het is mooi geweest.

Vandaag bij de gemeente geweest voor een aanvraag van een invalidekaart, omdat ik niet meer zo makkelijk loop; wandelen wat ik altijd graag deed lukt nauwelijks meer; al loop ik maar een klein rondje, moet ik om de haverklap stoppen. Ik loop met Nordic Walking stokken om steun te hebben, want als ik niet goed oplet waar ik mijn niet functionerende voet neerzet kan ik zo omtuimelen of ik struikel erover. Heel irritant is dat. Ik ben al een paar keer gevallen.
Ik moest eigenlijk mijn medisch dossier meebrengen om te bewijzen waar ik last van heb, maar ik zei haar dat ze mij kon vragen wat ze aan dossier wilde hebben en dat ik haar dat dan asap toe zou zenden, aangezien het behoorlijk veel is. Nou dat was absoluut niet nodig, want toen ik vertelde waar de uitzaaiingen zaten, zat ze halverwege mijn opsomming al ietwat verschrikt te kijken en ging er van uit dat ik dit niet bij elkaar zat te liegen. Dus op onze blauwe ogen heeft ze het medische verhaal aangenomen.
Vind het vreselijk zo’n kaart , maar ja het is gewoon nodig.

Vanavond is de uitslag van de Battumse kwis In Boode, ik ben niet op tijd want ik heb The Golden Boys ( neef en man) hier te eten, als we uitgetafeld zijn gaan we de bokaal ophalen denk ik; ik zie hele groepen al opgetogen en gespannen door de straat lopen.
Straks gaan we erheen en maar eens horen hoe goed we het hebben gedaan.
Fanatiek dat iedereen is, die daar rondloopt en dan blijkt ineens dat we elkaar even niet leuk vinden, zo fanatiek!

Volgende week gaan we ons buigen over het plan: Eters op de Kuiperij!
Afgelopen week heeft al iemand voor me gekookt: het was echt gezellig!
As zondag heb ik weer eters. Kijken wie het leuk vindt om hier te komen.
Maar we moeten nog even een schemaatje maken, zodat jeje een datum kunt reserveren mocht je dit een leuk idee vinden.
Ik moet ophouden met tikken want mijn gezelschap wil graag naar Boode; The Golden Boys willen het ‘Bathmen spektakel’ echt wel eens meemaken.

Het was uiteindelijk toch een prima week.
Ik ga maar eens kijken wat het bestralen me brengen gaat.
Volgende week maar eens naar kapper Bert de Lange om een pruik uit te zoeken, want die haarwerken, zoals dat netjes heet, die ik heb, zijn zo langzamerhand versleten; pruiken gaan niet heel lang mee.
Wordt het niet eens tijd voor een gezellige roze?
Ik zou er toe in staat zijn , gewoon om een beetje te provoceren.
Ben bang dat mijn kapper dat niet goed vindt.
Wordt vervolgd!
Tot volgende week vrijdag!
Liefs xxx