By the fireplace!

Ik begin het liefst elke keer met: en weer een week voorbij!
Dat is een soort van aftrap van mij, voor mijn gevoel kan ik dan beginnen met de Keek Op De Week!
Wat is er allemaal gebeurd?
Deze week ben ik weer verwend wat eten betreft: zo lief dat mensen porties eten komen brengen! Zo lieff! En er zijn al aanmeldingen om bij mij aan te schuiven voor het diner. Ik had het idee om een excel bestandje te maken, maar de kids zeggen, laat ze ons een berichtje sturen, what’s app of een privéberichtje op Facebook en dan komt het goed; zij regelen het en dan blijft het voor mij een verrassing wie er komt.
Ik had een heerlijk weekend: vrijdagavond kwamen Mijn Golden Boys (voor wie het nog niet weet, dat zijn mijn neef Janice en zijn man Andy) voor me koken. Heel gezellig!
Zaterdagavond ben ik met een vriendin naar de schouwburg gegaan op kaartjes van gezamenlijke  vrienden die met hun reet heerlijk, een maand, in het zand op Curaçao zitten. Wij gingen naar een avondje sing-along  Leonard Cohen.
Beiden waren we niet echte fans van deze grootheid, maar naar het theater gaan is altijd leuk en dat was het ook. Er zaten duidelijk veel fans in de zaal want er werd vaak heel hard gelachen.

De volgende dag overdag heel rustig aan gedaan, daarmee bedoel ik dat ik dan languit op de bank ga liggen en TV ga kijken; in het kader van: het is een druk weekend ik moet tussen de activiteiten door mijn rust nemen; maar wat ik al heel lang weet is dat ik er hartstikke zompig van word maar ik doe het elke keer weer en neem met genoegen de consequenties. Einde van de middag stond er een hele Gang voor de deur: een hele familie die me kwamen ‘voeden’ en opvrolijken. Ik had de meesten al heel lang niet meer gezien dus het was echt een feestje! Zo zelfs, dat we het al weer hadden om met z’n allen weer een reisje te maken; jaren geleden naar Londen en Mexico geweest.
Er werden al goedkope vluchten naar Ibiza gezocht en of eventueel of we mensen daar kenden met een huis. Kan goed zijn dat we op de Waddeneilanden terechtkomen. Ook goed.

Afgelopen dinsdag ben ik aan de bestraling begonnen; Eigenlijk duurt het er naar toe rijden en het aanbrengen van het masker veel langer dan de 2x 30 sec ‘bull shitt’ in mijn hoofd …. ze noemen het ook wel bestraling. In totaal zijn het 12 sessies, waarvan ik er de eerste 4 deze week heb gehad en er over 2 weken vanaf ben.
Ik dacht na de eerste keer, toen ik klaar was dat het appeltje eitje was, maar de man met de hamer was er al meteen toen ik buiten was. MISSELIJK!!! Bah! Zeker omdat de misselijkheid nog een aantal weken na afloop van de laatste bestraling kan voortduren.
Die had ik niet zien aankomen. Dit hield wel in dat ik niet zo’n zin in eten had en dat is absoluut niet de bedoeling omdat ik zeker niet af mag vallen.
Dus toch maar gebeld met de arts om een antimisselijkheidspil te vragen. Die heb ik ook gekregen en de eerste 10 minuten nadat ik zo’n ding naar binnen had gewerkt was ik het nare gevoel kwijt en zei ik meteen: ‘nou…. zo kan ik de bestraling wel aan!” Maar ik was iets te snel want een paar uur later had ik het weer. Heb vanmiddag de poli weer opnieuw gebeld, of ik niet hetzelfde pilletje, maar dan wat milligrammen erbij kon krijgen. Diegene aan de telefoon zou het mijn arts doorgeven, maar het is nu vrijdagavond 19.00 uur, heb niets gehoord en dat zal ook wel niet meer komen hihi.

Wie wel net belde was Chantal van Kapper Bert de Lange, die vertelde dat de pruiken, netjes gezegd de ‘haarwerken’, waren binnen gekomen; het zijn er een stuk of 8 waar ik uit kiezen kan. Ik mag kiezen tussen in laagjes opgeknipt, lekker veel volume en als het meezit ook nog verschillende kleuren. Dus binnenkort zien jullie me wel verschijnen, als jullie me herkennen!

Gisteren heb ik een hele leuke lunch gehad met vriendinnen van de hockeyclub MOP. Na de bestraling in de ochtend ben ik opgehaald en zijn we met z’n 6-jes gaan lunchen in Deventer. Dan merk je toch wel dat je een beetje ouder bent geworden in de tussentijd (maar gelukkig niet alleen ik!). Wat af en toe confronterend maar ook hilarisch en grappig was, is dat je de verschillende ouders in hen terug zag. We verlieten als laatsten het pand en het was een middag met een gouden randje.

Ik blijf heel gelukkig met mijn infraroodcabine. Ga er in ieder geval 1 keer per dag in. En als het effe kan 2 keer: in de ochtend en avond. Door het raampje kijk ik dan naar een filmpje waardoor de tijd heel snel voorbij gaat, want gewoon zitten en niets doen laat de klok heel langzaam tikken. Verder komen er af en toe vriendinnen samen met mij mee zweten! Hoe leuk!

Ben vanmiddag opgehaald door mijn Gooische vriendinnen om naar Warnsveld te gaan. Zit al uren zalig voor de open haard. Kopje thee, gekeuvel op de achtergrond en alle roddels van de afgelopen 30 jaar aan het doornemen. We zijn nog lang niet uitgepraat, dus ik denk dat we hier nog wel een tijdje moeten blijven om alles door te nemen. Verder schijn ik nog een ‘slecht spel’ te moeten spelen vanavond: Cards against Humanity – a party game for horrible people …… ben benieuwd wat dit brengen gaat en of ik vanavond nog ga slapen (echt wel!).
Het is zo gezellig dat ik niet aan schrijven toe kom. Maar ik moet toch aan mijn verplichtingen doen, door jullie van een verhaaltje te voorzien.

De week was okee, ben wel blij dat ik al 4x bestralen erop heb zitten, 3/4 van de sessie al in the pocket!
Volgende week meemaken of het fysiek rustig blijft. Ik hoop het.
Ik moet kappen nu, want ik moet aan het spel beginnen.
Veel liefs, tot volgende week vrijdag!
xx

ps: Geen tijd gehad om het over te lezen, en…… weer een Netflix tip: The Restaurant!