Mijn familie is te bezorgd om mij.

En weer een week voorbij! 
Ben ik opgeknapt? Nee, helaas! Ben nog steeds kortademig, en dat is behoorlijk vermoeiend: iedere ochtend heb ik de hoop dat alles beter is dan gisteren maar nog niet misschien helaas.
Afgelopen maandag ben ik bij mijn oncoloog geweest om te kijken waarom ik zo naar adem snak. Moest van tevoren een longfoto maken.
Had er al een een theorie op losgelaten: één long functioneert al een paar jaar niet, en ik was er van overtuigd dat de andere long ook inmiddels vol vocht was ‘gelopen’ , en dat zou heel slecht nieuws zijn , want dan zou de kuur die ik nu slik niet werken.
Ik zit natuurlijk op 2 sporen, op dit moment: hoe is de bestraling van het hoofd verlopen? En….. stoppen de Leuven pillen de groei van uitzaaiingen?
Dus voordat we bij mijn arts naar binnen gingen, zei ik mijn kinderen dat we misschien heel slecht nieuws zouden krijgen dat ik stoppen moet met de kuur.
Maarrrr, gelukkig zat ik verkeerd met mijn ‘dokterswijsheid’, want de longfoto vertoonde geen verschil vergeleken bij de scan van afgelopen december.
Ik was verbaasd dat dit eruit kwam, maar het was een opluchting.
Toch wilde de arts, de geplande scan van april, naar voor halen om te zien waar die kortademigheid dan wel vandaan komt.
De scan is inmiddels gemaakt, en volgende week krijg ik uitslag. Maak me nu al zenuwachtig, want als ik moet stoppen met de kuur, moet er flink achter het oor gekrabd worden, wat dan? Hij dacht dat het waarschijnlijk van het medicijn, wat ik voor mijn hoofd slik komt; Hij zei dat ik het op 1 long moest doen en dat de bestraling en de kuur er ook in hakte, dus een behoorlijke belasting voor het lichaam.
Ik zei de arts dat ik die bestraling misschien niet had moeten doen, omdat het lichaam, de laatste 10 jaar al zoveel  ‘chemische rotzooi’  gehad heeft, misschien ben ik wel een brug te ver gegaan waarop hij antwoordde dat ik dan zeker al één of andere uitval had gekregen:
Ik moet in het NU blijven, en niet nu al gaan paniekeren. Gewoon maandag afwachten.
Maar dat is wel veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Afgelopen weekend en door de weeks eters gehad; en weer enorm verrast! Zelfs mensen uit de tijd dat ik als gastvrouw bij de Rabobank werkte, terwijl ik daar al 2,5 jaar weg ben.

Ik moet er alleen even mee stoppen, want het virus begint vormen aan te nemen; ik kan wel eigenwijs zijn, en iedereen die hier komt handen laten wassen en afstand van me houden maar ik moet het even niet willen; ik behoor nou maar tot de risicogroep en moet ik niet eigenwijs zijn. Mijn familie is te bezorgd om mij, dus ga ik de komende 2 weken ook maar echt in quarantaine en slaan we de etentjes en bezoekjes hier maar even af. Het is nie aans zeggen ze hier!
Netflixen en luiwammesen dus! Deze afgelopen week heb ik nog een aantal keer, met mijn kop in de zon, even op een terrasje gezeten, met deze of gene die me meenam, wat heerlijk was.
Maar daar moet ik ook maar even mee stoppen, ondanks dat het volgende week mooi weer gaat worden volgens mij. Dan ga ik maar op mijn bankje in mijn voortuin zitten, en dan eigenlijk met de rollator naast me, want omdat het lopen niet heel soepel gaat, wil men graag dat ik me beweeg met zo’n ding en dat verdom ik tot nu toe; ik word misselijk als ik zo’n ding in de kamer heb staan; heb ik toch niet nodig?!? Eigenlijk wel, maar ik wil het niet weten. Ben duidelijk heel erg eigenwijs en heb het gevoel dat als ik aan dat soort dingen toe ga geven, ik afzak naar de status van een dikke patiënt en dat ben ik ook, maar ik blijf naïef en wil het, voorlopig, niet weten.

Tot zover mijn week. Wederom niet zo bijster lang, maar jullie in ieder geval op de hoogte.
  Ben heel benieuwd hoe de volgende week er uit gaat zien, vanaf de bank. Misschien wordt het de kortste blog sinds ik begonnen ben.
Ik heb het hier overigens alleen over mezelf, maar doen jullie ook heel voorzichtig?! Want ik kan mijn lezers niet missen hoor! Ben zo blij met jullie!

Op naar de volgende week! In de hoop dat mijn arts me geen vreselijke dingen gaat zeggen, en als dat wel zo is, dan ga ik heel hard mijn best doen om het glas weer half vol te laten zijn.
Wordt vervolgd!
Tot volgende week vrijdag!
liefs xxx