Stoned van de wietolie en bezopen van het helmkruid-wodka drankje!!!

En weer een week voorbij!
deze week ben ik niet vooruit gegaan; de verhoging van de plaspil heeft me niet echt soelaas geboden dus wist ik dat als ik de huisarts weer zou spreken, op mijn terras, dat we de plofkop-pil op gingen hogen.
En ja hoor……. de arts hoorde mijn verhaal aan en zei dan gaan we de plofkop-pil met een half pilletje verhogen. Hij noemde die pil niet zo hoor!
Ik ben er zo niet van, hij zag mijn beteuterde gezicht, en zei meteen: ‘het is nog steeds een hele lage dosering’, ‘okee okee’ zei ik.
Gistermiddag, die extra ophoging alsnog genomen, maar het bood me geen verbetering. Vandaag de hele dosering in één keer genomen, maar voel me nog steeds niet goed; loop nog steeds hartstikke wankel.
Ik zou vandaag naar de huisarts bellen als dit het geval zou zijn, maar ik heb het niet gedaan, omdat ik voorlopig echt niet wil ophogen.
Zo kèn het net.
De bedoeling was dat ik sterker in mijn benen zou worden, maar dat is niet gebeurd vandaag.
Ik heb nog gevraagd of ik mijn benen trainen kan, hij stelde me voor, me in contact te brengen met een fysiotherapeute die gespecialiseerd is in de oncologie patiënt. Ik twijfelde even, omdat ik er op de één of andere manier geen been in zag maar heb toch ja gezegd. Normaal ben ik daar hartstikke blij mee, maar ik heb een beetje mijn twijfels; als de neurologische ‘aansturing’ langzaam aan het kapot gaan is, gaat het me dan nog wel wat brengen?
Maar zo moet ik natuurlijk niet denken, maar helaas denk ik, op dit moment, wel zo.

Ik heb jullie verteld, dat ik geen paniekvoetbal wilde spelen om op zoek te gaan naar nog een therapie of een wondermiddel;
Ik mediteer: de bedoeling is elke avond en elke morgen; ja dank je de koekoek! Ik ben niet gedisciplineerd, dus soms gaat het een paar dagen goed, en soms vergeet ik het gewoon.
Ik ben al jaren met meditatie bezig, dan zou je toch inmiddels een beetje bedreven moeten zijn maar ik vlieg ‘tijdens de sessies’ nog steeds alle kanten op. Grrrrrrr!
En tegenwoordig als ik zorgvuldig een meditatie heb uitgezocht, begint meteen het gelazer al: ‘ga comfortabel gaan zitten of liggen, klinkt een vriendelijke stem op mijn mobiel en haal een paar keer diep adem…..dus dat doe ik, als het beste meisje van de klas, en dan bedoel ik: dat ik mezelf iets te stevig aanpak….. loop ik te hard van stapel, dus adem ik flink in en als ik wil uitademen barst ik uit in hoestbui.
Nee hè, niet echt relaxed. En maakt de situatie heel awkward zoals men tegenwoordig zegt: een blaffende ik met iemand, ergens een stukje verderop, die de boel lekker kalm wil houden en op zachte toon, door mijn gehoest, mij zweverig probeert toe te spreken. Die eerste minuten zijn dus heel irritant.
Ik probeer haar toch te verstaan tijdens het geblaf, wat natuurlijk totaal geen ontspanning biedt. En stel mezelf dan de vraag: begin ik opnieuw en adem dan niet zo idioot in, maar gewoon een klein beetje, of pak ik haar weer op als ik uitgebulderd ben? Meestal ga ik door, maar voor er weer rust in de kiet is, heb ik al best wat gemist.
Maar ja, ik doe het gewoon en zoals er altijd gezegd wordt: er is geen goed en geen fout hahahaha!

Maar ik moet jullie toch nog iets vertellen: Ik zou nergens meer achteraan gaan, qua therapie, klinieken enz.
Heb me toch laten informeren over een Helmkruid drankje; een vriendin van me vertelde over iemand waarbij, jaren geleden, een hersentumor werd geconstateerd. Ze hadden alleen bestraling voor haar en kreeg geen goede prognose mee naar huis.
Zij, is op haar beurt,weer iemand tegengekomen die dat drankje al lang dronk ivm het ook hebben van kanker. We zijn inmiddels jaren verder, en hij leeft nog steeds.
Ja, dat is het proberen waard natuurlijk. Wat is het precies?
Het is vers geplukt helmkruid, wat je drogen moet en als het eenmaal gedroogd is, doe je het in een weckfles en giet er wodka of graanjenever over en laat het 2 weken trekken. Door een zeef halen en klaar is het.
2 borrels vlak voor het slapen gaan nemen, en 2 midden in de nacht en niet ’s morgens vroeg want dan heb je de alcohol nog teveel in je bloed en ben je halverwege de ochtend hartstikke slaperig.
Ik ben gisteren bij haar geweest en ze vertelde er met verve over.
Het probleem is het helmkruid: het groeit langs de waterkant maar wordt tegenwoordig weggemaaid door de gemeenten helaas dus het is moeilijk om er aan te komen. En wil ik continuïteit, dan zal ik structureel veel in huis moeten hebben.
Het is een eeuwenoud recept voor mensen met kanker.
Mochten er lezers tussen zitten die dol op wandelen zijn, zou ik het super vinden als je om je heen wil kijken of je het tegenkomt. Zo’n plantje staat vaak aan de waterkant en onder bomen.
Ik kan ook zaden aanschaffen maar dat duurt ‘even’ voordat ik kan oogsten.
Als het eenmaal zover is, dan moet ik de wietolie zeker niet nemen icm dit drankje. Oeffff, hoe stoned, bezopen ga ik dan zijn?

Afgelopen februari was ik in de coffeeshop in Haarlem. en toen vertelde ze me dat ik het ook per post kon laten komen.
Ze gaf me een kaartje met een 06 nummer en daaronder stond het woord ‘kruidenthee.’
Ik moest een appje sturen met de vraag of ze me zoveel gram kruidenthee konden sturen. Vorige week heb ik dat gedaan en ging helemaal goed.
Direct kreeg ik een tikkie en de volgende dag lag het op de deurmat.
Tof! Hoef ik niet meer speciaal naar toe, wat heel fijn is.

Laatst is er een stukje van mijn tand afgebroken, daar zit ik nu natuurlijk de hele dag met mijn tong tegenaan. Moet de tandarts bellen maar ergens twijfel ik: al die weken thuis gebleven. Ik vertrouw het toch niet helemaal, dus dan maar even niet bellen.

Vorige week was het nog zo’n heerlijk weer en zag ik allemaal foto’s op Insta van mensen op een sloep met een borrelplank vol heerlijkheden en kouwe drankjes. Toen ik Nicolette van Dam een hap van haar bitterbal zag nemen terwijl ze in een sloep zat wilde ik ook happen en tappen; Dus ik appte de kids of wij ook niet konden happen en tappen op één van de pinksterdagen maar dan niet in een sloep maar op mijn terras. Dat was gauw geregeld, iedereen was vóór! Yessss!
En voordat ik het wist had ik die bitterbal in mijn hand en nog heel veel andere heerlijkheden! Goed gezelschap, zon, en lekker eten maakte dat het een avond met een gouden randje werd. Jammer dat het aankomend weekend niet meer zo mooi wordt, want ik wil weeeeer!
Maar dat wordt ‘m nie, dus moet ik geduld hebben!

Het was fysiek niet echt een hele fijne week, totaal geen vooruitgang wat betreft kracht in mijn benen; de kortademigheid is te doen maar is nog niet zolang geleden beter geweest.
Door de verhoging van de plofkop pil krijg ik ook weer zin om meer te eten en vooral zoetigheid. Tot nu toe, is het te handelen, maar lig midden in de nacht enorm naar lekker eten te snakken. Maar ik ga er maar niet uit, anders is het hek van de dam.

Krijg net een appje van familie uit Brabant, dat er helmkruid gevonden is, alleen niet heel veel. Ze gaat, zooo ongelofelijk lief, onverminderd door met zoeken; en wat ze vindt, droogt ze ook meteen.
Fantastisch! Ben benieuwd of er nog een lezer (s) de struik ook zomaar weet te vinden. The more the merrier!
Wordt vervolgd!
Tot volgende week vrijdag!
Liefs, xxx